Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATURANTI

Zadnji dan škole obilježili plesom, fućkanjem, norijadom, ali i alkoholom

15.05.2009.
u 17:01

Koprivnički su maturanti zadnji dan škole danas proslavili u euforiji plešući Hrvatsko salonsko kolo na Trgu bana Jelačića, dok im je cijena slavlja bila zadnja briga, a o tome su razmišljali roditelji.

Skupi maturanti
- Kostim, haljina i večera za maturalnu večer došli su nas oko 1000 kuna. Samo je cijena maturalne večere u koju je uračunat i fotograf 400 kuna. Sve je prilično skupo, no ipak kćer mi je maturantica jednom u životu, pa kad sve zajedno zbrojiš, i nije tako strašno - rekla nam je majka Zdravka Medvarić.

Za maštovite kostime maturanata, roditelji su morali izdvojiti 150 do 300 kuna, a oni su odjeveni u balerine, policajace, američke studente, gangstere, vragove... cijeli tjedan fućkanjem i pjevanjem dizali grad na noge.

Prema riječima Zdravkine kćeri Maje, maturantice odjevene u odbjeglu nevjestu, za nju život tek počinje, a namjerava upisati politologiju.

- Već sam umorna od norijada i koncerata. U srijedu smo bili u Kugli, u četvrtak u Hollywoodu, a danas opet tamo, ali još ću morati izdržati - kaže Maja.

Salonskim su kolom obilježili kraj jednog razdoblja života, a uz mnogobrojnu publiku, u crvenim i crnim majicama plesalo je približno 350 maturanata.

Što dalje
- Vježbali smo više od mjesec dana, a ove godine nisu plesali baš svi maturanti, nego su mogli izabrati - rekla je Nada Šešić, voditeljica projekta.

Maturanti se slažu da im nije lako te da su već na kraju snaga, a ove su godine mogli na čak pet koncerata.

- Zasad smo otišli samo na dva koncerta, jer što je previše, previše je - rekla nam je Maja.

Jedan od gangstera, Nikola Maltarić, kazao je da jako žali što je srednja škola gotova.

- Ne znam što me čeka dalje u životu, a nadam se da ću upisati studij informatike u Varaždinu - kaže Nikola.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije