Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeli 35. Dani piva

Zadnje dane ljeta provedite u gradu na četiri rijeke

Ovogodišnji 35. po redu Dani piva u Karlovcu  po?eli uz vatromet
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/7
27.08.2022.
u 08:42

Uz ponudu na samoj lokaciji Festivala, na radost mnogih ljubitelja piva karlovački restorani, kafići i pubovi u ponudi pod zajedničkim nazivom "Na pivo u Karlovac“ nude različite vrste piva i pivskih koktela, jela s pivom, glazbeni program i nagradne kvizove, dok će na Žitnoj lađi biti organizirane posebne animacijske plovidbe "Pivske priče sa Žitne lađe“.

Tisuće je šarenih lampica u petak navečer osvijetlilo nebo iznad Karlovca, a gromoglasni je pljesak brojnih okupljenih građana označio početak 35. Dana piva.Tradiciju, koja je započela sredinom 80-ih godina prošloga stoljeća, vrijeme je mijenjalo, ali nije ju, unatoč ratu i koroni, zaustavilo.

Atmosfera na otvorenju 35. Dana piva

Ova je manifestacija na kraju ljeta, zapravo slavlje Karlovčana i tvrtke koja u ovome gradu proizvodi pivu još od davnih dana. Karlovačko je i ove godine glavni sponzor događanja koja u pet dana vraćaju život na ulice, trgove, a najviše u parkove i šančeve Karlovca.

"Sjećam se i prvih Dana piva u mome gradu, sjećam se tih lijepih vremena djetinjstva i danas mi je iznimno drago što su se Dani piva vratili u samo srce grada, kamo i pripadaju. Čestitam svima koji su u ovoj priči i koji nose organizaciju koja je i ove godine odlična, koja povezuje ljude u pjesmi, druženju, gastronomiji" - kazala je na otvorenju Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta. Gradonačelnik Damir Mandić pozvao je Karlovčane i njihove goste da uživaju u njihovoj tradiciji, a Marta Bulhak, predsjednica Uprave tvrtke Heineken Hrvatska, kazala je na odličnom hrvatskom jeziku da je kompanija sretna što može biti dio ove zajedničke tradicije.

Grupa Buđenje i sjajni Gibonni nastupali su prve večeri Dana piva, zahvaljujući kojima su šanac, ali i okolne šetnice i padine šanca bile prepune ljudi. Nastupaju i Pocket palma, Vatra, Urban, Boris Štok, Vanna, Daleka obala, Denis & Denis, Crvena jabuka, Podočnjaci i Hladno pivo. Uz glazbeni program tu su i brojni drugi zanimljivi sadržaji i atrakcije poput sputanog leta balonom, izložbe „Karlovačko kroz povijest“ u obližnjoj Galeriji Zilik, bogata pivska i gastro ponuda.

Uz ponudu na samoj lokaciji Festivala, na radost mnogih ljubitelja piva karlovački restorani, kafići i pubovi u ponudi pod zajedničkim nazivom "Na pivo u Karlovac“ nude različite vrste piva i pivskih koktela, jela s pivom, glazbeni program i nagradne kvizove, dok će na Žitnoj lađi biti organizirane posebne animacijske plovidbe "Pivske priče sa Žitne lađe“.

I ove godine za sve zainteresirane bit će organizirana tematska vođena turistička tura "Frtalj cenera“ na kojoj će posjetitelji u pratnji vodiča moći saznati više o pivarskoj povijesti Karlovca. Program će upotpuniti i zabavna interaktivna igra "Pivska potraga" u kojoj će prijavljeni timovi na raznim lokacijama u gradu tražiti pivske proizvode sa zadacima i dijelovima slagalice. Detalji su na stranici www.danipiva.net

Novost na Danima piva je gastro kutak na samoj lokaciji manifestacije, no i ostali restorani diljem grada nude odličnu gastronomsku ponudu u kojoj možete uživati tijekom dana kada možete obići i druge atrakcije u gardu, poput Aguatike, Starog grada Dubovac, Muzej Domovinskog rata ili možete otići na gradsko kupalište na Koranu i prije koncerata uživati i zadnjim danima ljeta.

VIDEO: U Crnoj Gori održano natjecanje u ležanju, pobjednik izdržao čak 60 sati: 'Nisam se ni zagrijao'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije