Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident na nastavi

Otac žigosane djevojke: Prijete joj smrću, napali su mi djecu jer smo Albanci

Zadar: Djevojčica koju je žigosao kolega
Foto: Zadarski list
1/2
07.02.2019.
u 11:51

Oni su se izmirili jer to nije bio tako velik incident, kaže ravnatelj

Zadarski srednjoškolac jučer je doslovno žigosao školsku kolegicu i kolegu užarenim predmetom u obliku slova 'U', piše Zadarski list. Dogodilo se to u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na na Puntamiki dok su bili u razredu za vrijeme nastave, a riječ je o učenicima prvog razreda. Djevojka je pretrpjela dvije opekotine na ruci, dok je mladić opečen po vratu. Učenica je bila kod liječnice te joj je rečeno kako će trag ovog žigosanja ostati zauvijek na koži.

– Taj učenik sjedio je iza mene u klupi u razredu te mi je nekakvim vrućim predmetom pritisnuo desnu ruku i napravio mi opekotinu u obliku slova "U". Imam još jednu opekotinu na ruci jer me opekao više puta te je isto tako opekao još jednog dečka koji je sjedio do mene u klupi. Nakon što me opekao rekao mi je: "Sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša" – ispričala je jučer za Zadarski 15-godišnjakinja, koja je u školu na sastanak s ravnateljem stigla s ocem Ademom Shalom, inače istaknutim članom albanske zajednice u Zadru.

Učenica kaže da joj je učenik, na pitanje zašto je to učinio, rekao da je to napravio jer mu je da mu je bilo dosadno te da mu je to zezancija.

– Isprva nisam smjela reći profesorici što se dogodilo jer mi je jedna cura iz razreda zaprijetila da će me ozlijediti i objesiti ako ikome kažem jer se to radi drukerima. No kad smo došli na sat tjelesnog odgoja, tamo sam bila u odjeći kratkih rukava i profesorica je primijetila kako imam opekotinu na ruci te me upitala što je bilo. Tada sam rekla što se dogodilo te nas je sve skupa poslala pedagoginji koja mi je namazala ruku i nazvala razrednicu – rekla je učenica.

Njezin otac revoltiran je i čudi ga da nitko iz škole nije zvao policiju ili hitnu pomoć.

– Imao sam već slučaj da je starija kći, koja je također išla u ovu školu, s nastave došla krvava kući te ni tada nitko nije zvao policiju ni hitnu. Problem je u cijeloj školi – rekao je Shala, najavljujući kako će podignuti kaznenu prijavu.

Roditelje učenika pozvao je jučer navečer ravnatelj Jozo Dragić te su svi iznijeli svoje gledište događaja. Kaže da je riječ o lakšim tjelesnim ozljedama učenika.

– Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo. Oni su se izmirili jer to nije bio tako velik incident. Nakon događaja nismo odmah zvali policiju jer su se učenici već u jutarnjim satima, neposredno nakon događaja, izmirili. Također, na sastanku s roditeljima opet su svi iznijeli svoju priču, a učenik koji je to učinio ispričao se. Situacija se smirila te su svi rekli kako će doći na nastavu – rekao je Dragić.

Dodao je kako je na sastanak došla i policija te su i oni uzeli izjave svih uključenih u incident. Istaknuo je. Kaže da je riječ o velikoj školi i da zadnjih godina imaju jako mnogo učenika koji  se školuju po posebnom programu i incidenti se događaju. Za četvrtak je, dodaje, sazvao razredno vijeće na kojem će odlučiti o pedagoškim mjerama.

Iz policije su jučer prvo kazali kako nisu imali saznanja o ovom događaju, a tek poslije sinoćnjeg sastanka potvrdili su kako imaju saznanja te da je događaj u obradi.

– Dijete mi je pod stresom. Danas uopće nije išla u školu jer je i sinoć, nakon svega, dobila poruke u kojima joj se prijeti smrću – rekao je otac žigosane djevojke za Vijesti.rtl.hr.

– Policija je upoznata sa slučajem s obzirom na to da škola ništa ne poduzima. Taj dečko i prije je bio problematičan. Jednom mi je pretukao drugu kćer koja je sva krvava došla kući. Strašno je što se sve u toj školi događa, a nitko ništa ne poduzima. Ovo je napad na moju djecu jer su pripadnici albanske manjine. Zato joj je i utisnuo to slovo "U" i rekao kako se sad može hvaliti da je ustaša – rekao je otac.

Otkrio je da je nasilnik u srijedu njegovoj kćeri prvo rekao neka mu da 10 kuna ili će joj zapaliti jaknu. Znajući što je sve u stanju napraviti, dala mu je 10 kuna, ali joj je on ipak zapalio jaknu. Potom joj je za vrijeme nastave užarenim predmetom prvo na lice pokušao utisnuti slovo "U", ali je djevojka to uspjela izbjeći.

Pogledajte i video o tome kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju:

Ključne riječi

Komentara 150

KO
komunikolog
09:38 07.02.2019.

Ako već nema ustaša, idemo ih izmisliti! Kako ćemo mi koji živimo od borbe protiv ustaša egzistirati ako ih nema?

Avatar raco
raco
10:19 07.02.2019.

lakša ozljeda a trajno će joj ostati ožiljak???, Pa zar se za namjerno nanošenje i lakših tjelesnih ozljeda ne bi trebalo zvati nadležne službe, pogotovo kad je počinitelj ozlijedio više učenika.

Avatar Carlton
Carlton
12:59 07.02.2019.

Kad je to bilo, jučer? Ako je suditi po fotografijama, to je stari i već zarastao ožiljak. To da je od jučer to bi bila otvorena rana opekline s jakim crvenilom na okolnom tkivu. Tko se ikad ozbiljnije opekao na pećnicu, peglu i sl zna kako takva opekotina izgleda. Ovo nije od jučer, netko nešto mulja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije