Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI

Zadarski HDZ-ovci demantirali da skupljaju potpise u gradskoj tvrtki: Prijavili smo sve

grad Zadar
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/2
20.04.2021.
u 16:46

Matek je opovrnuo optužbe Radete i Marka Vučetića da djelatnici u gradskoj tvrtki organizirano prikupljaju potpise za Dukića.

Direktor gradskog Vodovoda u Zadru Tomislav Matek odbacio je optužbe da se u Vodovodu ogranizirano prikupljaju potpisi za gradonačelnika Branka Dukića za nadolazeće lokalne izbore. Podsjećamo, predsjednik zadarskog SDP-a  Daniel Radeta  objavio je na svojem Facebook profilu video u kojem se navodno vidi da djelatnici Vodovoda u svom poduzeću organizirano prikupljaju potpise za kandidaturu Branka Dukića za gradonačelnika. 

Matek je kazao za Zadarski.hr da je on u utorak ujutro podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe za ilegalno snimanje prostorija gradske tvrtke i djelatnika te za lažno predstavljanje.

- Taj se događaj zbio u ponedjeljak između 12.10 i 12.18 sati u prostorijama Vodovoda. Tog gospodina je do zgrade Vodovoda doveo Daniel Radeta, predsjednik zadarskog SDP-a i potom ga je čekao dok je ovaj tu nezakonitu radnju obavljao. Radeta je po meni sudionik te nezakonite radnje – kaže Matek dodajući da se sve vidi na snimkama s nadzorne kamere: i tajanstveni snimatelj i Radeta koji ga dovodi i čeka ispred zgrade u Brusininoj ulici.

Matek je opovrnuo optužbe Radete i Marka Vučetića da djelatnici u gradskoj tvrtki organizirano prikupljaju potpise za Dukića.

- -Niti sam ja nekome rekao da prikuplja potpise, niti znam da ih netko za nekoga prikuplja. Organiziranog prikupljanja potpisa za bilo kojeg političkog kandidata u prostorijama Vodovoda nema. U Vodovodu radi 296 ljudi i je li netko privatno na posao donio listu neke političke stranke ili od drugih kolega možda tražio da tu njegovu listu podrži, stvarno ne znam. Gospođa koja se na snimci vidi listu je donijela u svoje ime. Imao sam priliku tu listu vidjeti, na njoj je deset potpisa, i koliko sam ja uspio razabrati, samo ih je dvoje zaposlenih u Vodovodu. Prema tome, sve je to obična konstrukcija i laž, za koju će, nadam se, netko kazneno odgovarati – poručuje direktor Vodovoda Tomislav Matek, piše Zadarski.hr

VIDEO: Kerum, Ramljak, Franić, Puljak i Grković: Žestoko sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Splita

Ključne riječi

Komentara 1

MB
marko.bilicmara
17:16 22.04.2021.

E sad komu vjerovati, pa zna se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije