Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA VRO MASLENICA

Zadarska županija o incidentu: Predstavnici HOS-a su bili pozvani, a Ured predsjednika je bio upoznat s tim

Obilježavanje obljetnice VRO Maslenica
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
22.01.2021.
u 16:59

- Današnje obilježavanje djelomično je zasjenjeno incidentom na samom početku kada je dio sudionika, s obje strane političkog spektra, odlučio sebe staviti u prvi plan, umjesto dostojanstvenog odavanja počasti žrtvama - stoji u županijskom priopćenju

Zadarska županija izdala je priopćenje u kojem navode da zahvaljuju svima koji su na dostojanstven i civiliziran način, kako i priliči, sudjelovali u obilježavanju 28. obljetnice VRO Maslenica '93. 

- Sve ove godine obilježavanja se u prvi plan stavljala važnost prve velike pobjedničke akcije hrvatskih vojno-redarstvenih snaga u Domovinskom ratu, ali i ono najvažnije - odavanje dužne i zaslužene počasti svim poginulima za slobodu naše Domovine. Nažalost, današnje obilježavanje djelomično je zasjenjeno incidentom na samom početku kada je dio sudionika, s obje strane političkog spektra, odlučio sebe staviti u prvi plan, umjesto dostojanstvenog odavanja počasti žrtvama. 

Na obilježavanje obljetnice bile su pozvane sve postrojbe koje su sudjelovale u VRO Maslenica, uključujući Udrugu 9. bojne HOS-a Zadar, uz preporuku da zbog epidemioloških mjera svaku od njih predstavlja po jedna osoba, a najviše dvije. Predstavnici Udruge 9. bojne HOS-a, redovno su prijavljeni u protokol, kao i predstavnici ostalih braniteljskih udruga, a s popisom su dan ranije bili upoznati i protokoli cijelog državnog vrha, uključujući Ured Predsjednika. Svi ostali pojedinci koji su se pojavili na odavanju počasti nisu bili dio službenog protokola te su na obljetnici bili isključivo u privatnom aranžmanu. 

Napominjemo da članovi Udruge 9. bojne HOS-a Zadar svake godine aktivno sudjeluju u programu obilježavanja VRO Maslenica, ravnopravno sa svim ostalim udrugama i da je suradnja s njima bila uvijek na profesionalnoj razini. Nadalje, kako bi se spriječila veća okupljanja organizacijski odbor je poslao preporuku svima koji žele odati počast žrtvama, da to učine samostalno tijekom dana jer smo, slijedeći upute Nacionalnog stožera civilne zaštite bili ograničeni s brojem sudionika. 

Još jednom iskazujući žaljenje zbog incidenta, zahvaljujemo svim udrugama  iz Domovinskog rata, ratnim postrojbama sudionicama ove veličanstvene operacije i svim ostalim sudionicima VRO Maslenica, koje su ove godine dostojanstveno odale počast i prisjetile se svojih suboraca, pridržavajući se svih epidemioloških mjera. 

Nadajmo se da ćemo već od iduće godine, ali i svih narednih godina VRO Maslenica '93. obilježiti još svečanije i s puno više sudionika, kako smo to i običavali sve ove godine, što velika pobjednička operacija koja je donijela slobodu dobrom dijelu Zadarske županije, ali i nagovijestila konačnu pobjedu u Domovinskom ratu i zaslužuje - istakli su iz županije .

Komentara 115

CL
cleanmaster
17:46 22.01.2021.

bilo bi dobro da to branitelji organiziraju i slave ili obiljezavaju sami i da vise nikad ne pozovu nikoga iz drzavnog vrha ...druavni vrh nije ni bio u hrvatskoj za vrijeme rata svi su oni bili izbjeglice po dijasoori i hladili muda dok su svi ovi tu zajedno krvarili....pa narod se zna i sam organizirat i bez njih vidjelo se to u potresu i poplavama i bez podjela i brojanja krvnih zrnaca ...nebitni su osim da raspiruju mrznje i podjele medju stanovnistvom ove zemlje ..pljuc

𝐇𝐂
𝐇𝐑.𝐂𝐑𝐎
17:31 22.01.2021.

'Za dom spremni' je sveti Hrvatski pozdrav, koji najviše smeta jugonostalgičarima

PE
Perspektivan
03:28 23.01.2021.

Ovakve fasisticke provokacije ce nas pratit jos godinama,sve zahvaljujući onom kretenu paragi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije