Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar

Građani u panici zbog otrova

Foto: Thinkstock/ilustracija
22.03.2018.
u 22:15

Na početku se mislilo da se radio o običnoj kuhinjskoj soli koja je bezopasna. Međutim, utvrdilo se da je ovaj problem puno opasniji. Ne samo za kućne ljubimce već i za djecu

Zadarskim područjem proširila se panika. Naime, od početka ovog mjeseca pojavile su se bijele hrpice kristala koje su uzrokovale smrt golubova, galebova, ježeva, pasa, mačaka i drugih kućnih ljubimaca.

Na početku se mislilo da se radio o običnoj kuhinjskoj soli koja je bezopasna. Međutim, utvrdilo se da je ovaj problem puno opasniji. Ne samo za kućne ljubimce već i za djecu. Slobodna Dalmacija piše da je otrov prvo uočen na kampu na Boriku, a potom se proširio i u gradskim kvartovima: Bili brig, Voštarnicu, Kolovare, Stanove, područje oko Supernove i završilo u samom centru grada, na Kalelargi.

- Supstance nađene za zadarskom području potvrđene su kao nervni organofosforni otrov. To smo utvrdili na temelju dva uzorka koje su nam donijeli zabrinuti građani i vlasnici psa. Otrov je jako opasan i djeluje već nakon trideset minuta - kažu nam iz veterinarske ambulante Puntamika. Od glasnogovornika zadarske policije Elisa Žodana saznali smo da do sada nisu primili nijednu prijavu o otrovanim životinjama - Budući da policija djeluje u skladu sa zaprimljenim prijavama, pozivaju se građani da sva viđenja otrova ili uginulih životinja prijave policiji, bilo telefonski ili osobnim dolaskom. Građani, obratite posebnu pažnju prilikom boravka na popularnim zadarskim šetnicama, ali i šetnicama u obližnjim općinama - poručuje iz zadarske policije.

Ključne riječi

Komentara 4

BL
bljak007
08:21 23.03.2018.

U Osijeku bila navodno kuhinjska sol??? rezultat ispitivanja u krivom labosu.

AE
Aedes2017
09:40 23.03.2018.

Unikum,njegovi šljakeri asanatori su lizajući utvrdili da se radi o kuhinjskoj soli !? Nije za vjerovati u što su Hercegovci pretvorili grad kulture i visokog standarda !

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
09:22 24.03.2018.

To na Balkanu treba početi kažnjavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije