Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Advent

Zadarski Poluotok spreman je za 38 dana blagdanskog ludila i šušura

Advent u Zadru - press konferencija
Foto: Promo
1/4
21.11.2017.
u 16:09

Manifestacija „Advent u Zadru“ trajat će od 24. studenoga do 1. siječnja 2018. godine

„Ovogodišnji Advent u Zadru bit će sadržajniji, veseliji i ljepši od prošlogodišnjeg koji je osvojio sve Zadrane i naše goste. Poklapa se s proslavom Dana grada Zadra i trajat će punih 38 dana. Odvijat će se na Trgu Petra Zoranića, Trgu Pet bunara, Narodnom trgu i drugim lokacijama na Poluotoku s opsežnim programom i uglavnom našim zadarskim snagama, a posebno će atraktivan biti vikend novogodišnji program“ – ovim je riječima direktor Turističke zajednice Grada Zadra Ante Rados ukratko predstavio manifestaciju „Advent u Zadru“ koja će zajedno s trodnevnim spektaklom dočeka Nove godine trajati od 24. studenoga do 1. siječnja 2018. godine.

Učinio je to u društvu pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Ivice Katića, koordinatorice svih adventskih i novogodišnjih događanja Danijele Rimanić, predsjednika Obrtničke komore Zadarske županije Stjepana Kneževića, predsjednika Udruženja obrtnika Zadar Mladena Malte, direktora Županijske komore Zadar – Hrvatske gospodarske komore Denisa Ikića i Boruta Gatare, koordinatora „Kampo Kadventa“, odnosno adventskog programa u kvartu Kampo Kaštela.

Advent u Zadru - press konferencija
1/6

„Zajedništvo je naša snaga! Zahvaljujući tom zajedništvu prošle smo godine postigli izvanredne rezultate i stvorili pozitivno ozračje na našem Poluotoku“, podsjetio je Malta na konkretne rezultate zadarske adventske manifestacije koja je jezikom brojki Zadru donijela čak 50 posto više dolazaka i noćenja u odnosu na 2015. godinu. Vlasnici restorana, trgovci i ugostitelji spremno su se tada uključili u adventsku priču, a isto će biti i ove godine s restoranskom ponudom od tri slijeda koja će se kretati od 60 do 70 kuna.

„Nama koji radimo cijele godine nije uvijek lako, ali želimo ovakve cijene imati veći dio godine i održati naš grad živim izvan glavnog turističkog perioda“, dodao je. Posebnost ovogodišnjeg „Adventa u Zadru“ je i program u Kampo Kaštelu koji, istaknuo je Gatara, nije posebno zamišljen program već proširena ponuda „Adventa u Zadru“:

„Program će biti namijenjen najmlađima, a oživjet će jedan povijesni prostor na kojemu se dosad ništa nije događalo“, zaključio je koordinator „Kampo Kadventa“.

Više informacija na: www.advent.zadar.travel

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije