Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najtraženiji bjegunci

Zabunom ubio nedužne misleći da su protivnici

17.04.2020.
u 10:13

Santiago Pucho Villalba Mederos u rujnu 2017. dospio je na popis 10 najtraženijih bjegunaca za kojima traga FBI

To što su bili u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu Camillu Love (20) i njezina godinu dana mlađeg brata Josha stajalo je života. Ubijeni su 7. veljače 2010. u Tacomi, a za njihovu smrt kasnije je što osumnjičeno, što optuženo, što osuđeno sedam članova nasilne bande Eastside Lokotes Sureños (ELS). Jedan od te sedmorke je i Santiago Pucho Villalba Mederos, koji je u rujnu 2017. dospio na popis 10 najtraženijih bjegunaca za kojima traga FBI.

Skriva se u Meksiku

FBI vjeruje da se skriva u Meksiku, a za informacije koje mogu dovesti do njegova uhićenja nude nagradu od 100.000 dolara. U svibnju 2017. uhićen mu je stariji brat Jesus Mederos, za kojim je američka policija tragala od listopada 2010., kada je na jednom križanju u Tacomi ubio tada 18-godišnjeg Roberta Tapiju. A zločin zbog kojeg FBI traži Santiaga počinio je kada mu je bilo svega 18 godina. Tog dana on i šest pripadnika ELS-a tragali su za članovima suparničke bande. I tada su ugledali crveni automobil u kojem su bili brat i sestra Love. Ona je vozila, on je sjedio na suvozačkom sjedalu. Života ih je stajalo što su bili u crvenom vozilu, a Josh je uz to bio odjeven u crvenu majicu s kapuljačom.

Na nesreću njega i njegove sestre, crveno je bila boja koju su nosili članovi bande koja je ratovala s ELS-om. Mederos i ostali pripadnici ESL-a zapucali su bez previše pitanja. Izrešetali su vozilo, na mjestu usmrtivši brata i sestru. Mjesec dana nakon ubojstva brata i sestre Love napali su i vlasnika vozila, za kojeg su posumnjali da duguje novac ELS-u. Taj je napad pokušao spriječiti jedan od prolaznika, što je rezultiralo novom pucnjavom. Mederos je, ne razmišljajući previše, zapucao prema gomili ljudi, pri čemu je ubio Saula Lucasa Alfonsa (25), koji također nije imao nikakve veze s bandama.

Likvidiran i šef bande

Tada je otvorena sezona lova na članove ELS-a, što je na koncu rezultiralo uhićenjem petorice od sedmorice članova bande koji su sudjelovali u ubojstvu brata i sestre Love te Alfonsa. Osuđeni su na zatvorske kazne koje su se kretale u rasponu od 12 do 75 godina. Mederos i Richard Charles Sanchez uspjeli su pobjeći te su još uvijek u bijegu. Inače, osim policijske represije prema članovima ELS-a, ubojstvo troje mladih, nevinih ljudi imalo je i interne posljedice.

Naime, bandu je u to vrijeme vodio Juan Zuniga-Gonzalez, što znači da je on u očima dijela svojih sljedbenika bio odgovoran i za ove smrti i za policijski gnjev. Stoga su četvorica članova bande koja su u to vrijeme bila u zatvoru naručila njegovu likvidaciju. Ubijen je hicima u potiljak u svojoj kući u Tacomi u svibnju 2010. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije