Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEĆAN BROJ HOSPITALIZACIJA

Zabrinjavajuće upozorenje WHO-a: Bolnice bi uskoro mogle dosegnuti maksimalne kapacitete

Foto: BAZ RATNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
16.10.2020.
u 22:11

Budući da u nekim zemljama nema dovoljno cjepiva protiv gripe, WHO preporuča da prioritet imaju zdravstveni radnici i starije osobe.

Rastući broj slučajeva koronavirusa u Europi uskoro bi mogao dovesti mnoge bolnice do limita, objavila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Prošli tjedan broj prijavljenih slučajeva koronavirusa u Europi bio je gotovo tri puta viši od onoga na vrhuncu pandemije u prvom valu u ožujku, rekao je čelnik WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus na konferenciji za novinare u Ženevi.

Ali broj umrlih od COVID-19 bio je daleko ispod razina iz ožujka, rekao je on.

Ipak, Tedros je upozorio da "se broj hospitalizacija povećava, a u mnogim gradovima prijavljuju da će kroz nekoliko tjedana popuniti kapacitete na intenzivnoj skrbi".

Taj trend brine WHO jer će sezona gripe na sjevernoj polutci također povećati potrebu za bolničkim krevetima.

Tedros je rekao da bi zemlje trebale prihvatiti jedinstveni pristup COVID-19  i gripi, budući da se obje bolesti mogu pobijediti istom strategijom - distancom, čistim rukama, maskama i dobro prozračenim prostorima.

Budući da u nekim zemljama nema dovoljno cjepiva protiv gripe, WHO preporuča da prioritet imaju zdravstveni radnici i starije osobe.

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije