Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
135 2°C
  • Tupko:

    Gospon novinar, vi ili ste neinformirani ili namjerno širite dezinformacije. Glazbenici danas, dakle oni iz svijeta glazbene industrije, itekako imaju koristi od dijeljenja na internetu. Da pojasnim: nekoć su glazbenici radili koncerte i turneje da bi promovirali novi album i ... prikaži još! naveli ljude da kupe ploču ili CD. Danas je situacija obrnuta - danas glazbenici čak i sami dijele svoja autorska djela i potiču dijeljenje kako bi se izreklamirali i naveli publiku bilo da dođu na koncert i plate ne baš jeftinu ulaznicu, bilo da kupe nosač zvuka. Zato mnogi glazbenici imaju vlastiti youtube kanal ili facebook stranicu na kojima i sami objavljuju svoje glazbene brojeve i potiču dijeljenje istih. To im je besplatna reklama. Dakle teška je laž da je ovdje riječ o zaštiti autorskih prava.

  • Deleted user:

    Onaj tko uvodi taj zakon o autorskim pravima zapravo ne zanima naknada za autore nego na taj način želi ograničiti dijeljenje informacija. Zbog tih informacija koje su obični građani dijelili putem društvenih mreža saznalo se za razne afere obitelji clinton ... prikaži još!n i ostalih političara povezanih sa njima, to oni sada ovim zakonom pokušavaju spriječiti. To naravno podržavaju novinari koji zapravo vrlo rijetko izlaze na teren da provjere informacije, nego samo prenose ono što im je rečeno da kažu. I kada su izašli na teren sadržaj morali su ukloniti sadržaj sa vlastitih stranica, jer ih je kompromitirao upravo zbog toga jer su zbog dijeljenja informacija građani su znali pravu istinu o događajima na terenu.

  • Tupko:

    Također: "Novine i portal koje sada čitate od dijeljenja linkova na tekstove njihovih autora nemaju apsolutno ništa." - još jedna neistina. Portali i novine, odnosno njihova internet izdanja praktično žive od klikova. Što više posjetitelja portala to veća zarada. A ... prikaži još! dijeljenje linkova na članke opet je besplatna reklama koja portalima dovodi nove posjetitelje.

Još iz rubrike Vijesti

sjednica Vlade
4
SJEDNICA

Vlada danas o koeficijentima i dodacima na plaću zaposlenima u školama

Ivica Todorić
FIKTIVNI RAČUNI

Optužno vijeće protiv Todorića odgođeno jer Huljev nije primio poziv

Branko Bačić
Branko Bačić:

'Nije mi prihvatljivo da iz HNS-a tako napadaju kandidatkinju HDZ-a'