Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI BOŽIĆA Kako su se u Zagorju pripremili prodavači, a kako kupci za proslavu blagdana

Zabok još bez blagdanskog ugođaja

19.12.2008.
u 16:12

Zabok, barem prema onome što se dosad moglo vidjeti, ove godine ne živi u predblagdanskom božićnom ugođaju. Dolazak Božića na središnjem gradskom trgu najavljuje samo jedan okićen bor.

Sajam
Prema nekima razlog je tomu kiša, a prema drugima to što na središnjem zabočkom trgu nema uobičajenog božićnog sajma, na kojem se doista moglo pronaći mnogo toga što je uljepšalo blagdanske dane. Štandovi s božićnim potrepštinama i ukrasima, rečeno nam je, preseljeni su na zelenu tržnicu, no tamo smo zatekli samo jedan takav štand.

Još dva pronašli smo u dijelu tržnice na kojem se inače prodaje odjeća i obuća, a prodaja božićnih drvca nastavlja se na taj dio. Ponuda borova doista je velika, a božićno drvce može se nabaviti za najmanje 60 i najviše 400 kuna. Prodavači kažu, a u to smo se i sami uvjerili, da ponudu ne prati i potražnja jer kupaca gotovo i nema.

– Čini se kao da ove godine ljudi neće kititi borove. Ne znamo samo pod što će staviti te silne darove – kažu prodavači u šali. Na zelenoj tržnici kupce čekaju purice. Kilogram domaće purice stoji 48, a crne zagorske osamdeset kuna. Ima tu i mlinaca, jaja, oraha i lješnjaka za kolače, ali i matovilca.

Lampice i ukrasi
Na jedinom štandu u unutrašnjem dijelu tržnice veliki je izbor lampica te različitih svjetlećih ukrasa za prozore i za otvoreni prostor. Na dva štanda u dijelu tržnice s obućom i odjećom veliki je izbor nakita, svijećnjaka, jaslica, kuglica i različitih darova.

Na tom štandu tvrtke Auto Beri pronašli smo i jedinu prodavačicu koja je s prikladnom kapicom na glavi jedina odisala blagdanskim ugođajem.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije