Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERFORMANS Forum mladih SDP-a na neobičan način prozvao HDZ zbog ukidanja vlaka

Zabok: Esdepeovci prosvjedovali paljenjem svijeća na peronu

15.12.2008.
u 15:16

Stop sramotnoj izolaciji!, bila je tema subotnje konferencije, koju je na željezničkom kolodvoru u Zaboku održao županijski Forum mladih SDP-a. Simbolično paljenje svijeća ispred voznog reda i ispred međunarodnog vlaka Budimpešta-Zagreb, koji je posljednji put stao u Zaboku, bio je znak nezadovoljstva mladih u SDP-u.

Skandalozno i sramotno
– Već smo nekoliko puta reagirali zbog ovog skandaloznog i sramotnog ukidanja međunarodnih linija kroz Zagorje, koje će nakraju, prema našem sudu, uslijediti totalnim uništenjem. Žao mi je da se samo SDP javno digao protiv ovog ukidanja te smo ovaj put odlučili malo radikalnije prozvati gospodu iz HDZ-a, prije svega Jarnjaka, kojem su puna usta Zagorja, ali na konkretnim se stvarima njegov rad ne vidi – rekao je Goran Grobotek, tajnik Foruma mladih SDP-a.

Podršku forumu dala je i krapinsko-zagorska županica Sonja Borovčak, koja je navela kako je SDP u nekoliko navrata protestirao zbog ukidanja vlaka. – Ni u kojem slučaju nismo suglasni s ukidanjem linije međunarodnog vlaka jer su njime putovali brojni Zagorci, a obrazloženja da će doći neke druge linije su neprihvatljiva. Svi ti projekti, u koje nas ovih dana uvjeravaju, kažem ići će, ali ne znamo kojom dinamikom i ne možete ni za što dobiti konkretan odgovor.

Glavinjanje
Tako je bilo i s ovom brzom cestom kada je održana konferencija direktora Hrvatskih cesta u sjedištu krapinsko-zagorskoga HDZ-a, što je također skandalozno. To je glavinjanje i zapravo ne znaju kamo ide ova naša Hrvatska, a na žalost, mi to ovdje u Zagorju i te kako osjećamo – rekla je županica. Saborski zastupnik i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek naveo je kako unutrašnja politika koči put prema Europi.

– U gorim smo odnosima nego u ‘90-im godinama. Ministarstvo prometa u programima je za 2009. “skinuto” za milijardu kuna i to upravo sa željeznica, tako da krajem rujna 2009., iako je najavljivano, modernizacije pruge i kolodvora u Zaboku neće biti. Vlasti su puna usta Europe, a nije Slovenija razlog zahlađenja i kočenja, nego naša unutrašnja politika i ponašanje trenutačne vlasti – kazao je Ivan Hanžek, SDP-ov saborski zastupnik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije