Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelj osnovnoškolca u Zaboku zabrinut za sigurnost djece

Zabok: Dotrajali krov zgrade prijeti sigurnosti djece i građana

18.12.2008.
u 15:47

Zabrinut za sigurnost svojeg djeteta, ali i ostale djece koja dolaze i odlaze na nastavu u Osnovnu školu Ksavera Šandora Gjalskoga u Zaboku, pozvao nas je roditelj, koji je želio ostati anoniman.

Stigli hladni dani
“Drago mi je da se uredila šetnica i napravile stube jer su djeca, iako imaju nogostup, uvijek išla po blatnjavu terenu. No, bojim se za svoje dijete jer krećući se po toj stazici zapravo ne uočava opasnost koja prijeti s krova, pa sam zapravo želio upozoriti roditelje, ali i stanare zgrada na trgu, a koji se koriste stazom – rekao nam je.

Naime, problem je krov Doma zdravlja koji je, s obzirom i na starost zgrade, dotrajao. “Hladni su nam dani došli, očekuje se prvi snijeg. Kad bude počeo kliziti s krova, s njime će i crijep skliznuti. Bojim se da bi se netko mogao naći ispod, a to bi završilo tragično – dodao je. Uz prokišnjavanje i ulegnuća, za vjetra postoji opasnost da crepovi jedan za drugim polako ne padnu na parkiralište, na stazu, ali i na nekog slučajnog prolaznika.

– Neki mi se dan žalio znanac da je crijep pao s krova pokraj njega, da nitko za zdravlje i živote građana ne mari. Zar trebamo čekati tragediju da se nešto pokrene, da se odvoji novac i oduzme dio od milijunskih projekata – pitao se. Ravnateljica Doma zdravlja, S. Belec, na naš je upit o krovu rekla da u sve to nije upućena te je lopticu prebacila na županiju.

Saniranje krova
“To je specifična situacija, ne znam što bih rekla. Županija je osnivač, održavali su se sastanci za popravak tog doma, pitajte njih.” Županica S. Borovčak poslije našeg je upita intervenirala i naložila gradu da osigura stazu. “Zgrada je stara i krov ćemo sanirati.

No, problem je što nemamo novaca, upoznati ste s time da teško nabavljamo opremu u novoj bolnici. Iako djeca imaju nogostup, znam da idu tom stazom, pa kako ne bi netko od njih ili građana stradao, nazvala sam zamjenika ravnatelja Opće bolnice Zabok, T. Jadana, da intervenira kako bi se zaštitila staza.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije