Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabok prihvatio poziv za sudjelovanje na projektu Mislim globalno, djelujem lokalno

Zabok: Djeca uče vjeronauk, ali ne i demokraciju

05.11.2008.
u 15:15

ZABOK – Grad Zabok prihvatio je poziv GONG-a za sudjelovanje na projektu Mislim globalno, djelujem lokalno koji će GONG provesti sa srednjoškolcima iz Zaboka. Cilj je razvijanje sposobnosti mladih ljudi za aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj razni. Grad Zabok izdvojit će za taj projekt 30.000 kuna te dodatnih 5000 za završni projekt koji će osmisliti i provesti učenici.

– GONG nas je odabrao, a mi smo se odazvali što govori u prilog tome da želimo svima omogućiti preuzimanje demokratskih obveza u društvu – kazao je na sjednici Poglavarstva gradonačelnik Ivan Hnažek, a u raspravi je član Poglavarstva Tihomir Vrančić istaknuo da su u hrvatskom školstvu neke stvari krivo postavljene.

– Djeca već u prvom razredu osnovne škole uče vjeronauk, a tek se na kraju srednjoškolskog obrazovanja, kada bi već trebali sudjelovati u demokratskim procesima, upoznaju s demokracijom – komentirao je Vrančić ocjenjujući prihvaćanje ovog poziva iznimno vrijednim.

GONG će ovim projektom mlade ljude potaknuti na aktivnije sudjelovanje u društvenom i političkom životu lokalne zajednice, a njime će odgovoriti i na problem negativnog stava mladih prema politici i javnom angažmanu općenito. Za to educirat će se 40-ak učenika koji će zagovarati svoje ideje pred drugim skupinama mladih.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije