Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI NESREĆE

Zabio se u auto s četvero mladih: Zakopavao oružje dok su ozlijeđeni umirali

Prometna nesreća kod Livna
Foto: Večernji list
14.04.2020.
u 15:26

Općinski sud u Livnom na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona 10 odredio je jednomjesečni pritvor 41-godišnjem osumnjičeniku

Tragična nesreća u Livnu u kojem je poginulo četvero mladih zavila je BiH u crno. A otkriveni detalji nesreće koje je objavila lokalna policija zaprepastili su javnost. Naime, pokazalo se kako je osumnjičenik za nesreću 41-godišnji T.P. zakopavao oružje u obližnjoj njivi kako ga policija ne bi pronašla umjesto da je pomogao ozlijeđenima

Danas je Općinski sud u Livnu na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona 10 odredio jednomjesečni pritvor 41-godišnjem osumnjičeniku jer je izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginulo četvero mladih iz sela Strupnić Vlado Vujeva (20), Slavica Vujeva (20), Jozo Matković (21) te Ivana Rimac (19), piše Vecernji.ba.

Njega se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i krivotvorenje isprave.

 

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. travnja oko 23 sati,  u vrijeme zabrane kretanja zbog epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao Land Roverom iz pravca Bosanskog Grahova prema Livnu bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio Golfa 2, u kojem se nalazilo četvero mladih. 

Njega se sumnjiči da je bez pomoći ostavio osobe ozlijeđene u nesreći, jer je  zakopavao lovačke puške i streljivo u njivi nekoliko stotinjak metara od mjesta nesreće kako ih policija ne bi pronašla. Međutim, policijski službenici pronašli su oružje tijekom uviđaja. 

Kantonalno tužilaštvo Kantona 10 stavlja osumnjičenom na teret i to što je u obiteljskoj kući u mjestu Rujani u Livnu držao protutenkovski raketni bacač M-80, poznatu i kao "zolja", dvije ručne bombe M-75 i M-52, 15 pištolja različitih modela i kalibara, lovački karabin, streljivo različitih vrsta i kalibara te bajonete.

Osim toga, tereti ga se da je 30. ožujka napravio krivotvorenu potvrdu o kretanju, i to neovlaštenom upotrebom pravog pečata Lovačkog udruženja iz Lištana, koju je dao I.Š., osobi koja je u vrijeme prometne nesreće se nalazila 
na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog. 

 

Komentara 19

Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
23:22 14.04.2020.

"Općinski sud u LIvnom..." ???? LIVNOM???? Pa dajte se makar bazično opismenite..

NO
nordic
18:44 14.04.2020.

Užas! 😢🙏

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
11:58 15.04.2020.

Tri dozivotne i tri mjeseca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije