Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Petru Dukariću:

Zabio joj je nož u prsa, a potom krenuo prema grkljanu...

Petar Dukarić
PU splitsko-dalmatinska
14.05.2019.
u 14:41

Dukarić je pobjegao iz stana, a žena je zadržala prisebnost te spriječila krvarenje pritiskujući jastuk na ozljede

Pred Županijskim sudom u Splitu počelo je suđenje Petru Dukariću (48) zbog pokušaja ubojstva partnerice u Kaštelima u srpnju 2018. godine. Nožem je napao i gotovo na smrt izbo 57-godišnju partnericu. Domenika P. danas je svjedočila o napadu, te o tome kako se uspjela spasiti.

- Od trenutka kad sam se probudila oko 4.50 sati, do trenutka kada mi je zadao zadnju ozljedu u desnu lopaticu prošlo je možda devet sekundi, ali to je za mene bila cijela vječnost. Nisam obraćala pažnju na njegov zadah, je li bio alkoholiziran, moja osjetila su bila koncentrirana na nož koji je svjetlucao i kako da spasim život - kazala je, piše 24 sata.

Bila je u vezi s Dukarićem, no počeo se ponašati posesivno i agresivno od kada je njena kćer zatrudnjela, a zet obolio pa je više vremena počela posvećivati njoj. Zabranjivao joj je gledati televiziju, a iako nije dolazio u iznajmljeni stan, vidjela ga je gotovo svakodnevno u alkoholiziranom stanju.

- Ne toliko da ne bi znao što radi ili priča, on je jedna mudrica i manipulator po mom instinktu - dodala je 57-godišnjakinja.

Te noći se uvukao u prizemni stan iako je zatvorila sve prozore jer je osjećala unutrašnji nemir i strah. Predosjećala je da bi se nešto moglo dogoditi. Zbog toga je koji dan ranije poslala poruku Dukarićevoj sestri.

Dukarić joj je zabio nož, nazubljen s jedne strane, u grudni koš no uspjela je lijevom rukom spriječiti da zabije oštricu do kraja, uhvativši čelik dlanom. Kako se napad nastavio, krenuo je nožem prema grkljanu gurajući je na kuhinjski element, udarac nožem u glavu zaustavila je - zubima! Zagrizla je sječivo, iako su joj ozlijeđeni usta te zubi, i tako zapravo spriječila sigurnu smrt.

Dukarić je pobjegao iz stana, a žena je zadržala prisebnost te spriječila krvarenje pritiskujući jastuk na ozljede. Napadač je uhvaćen dan kasnije na području Varaždina. Suđenje se nastavlja 18. lipnja.

Dukarić je inače bivši pripadnik 'Tigrova' postao je poznat zbog jedne od popularnijih fotografija iz Domovinskog rata. Fotografija je snimljena u Starom Grabovcu nedaleko od Novske krajem 1991. godine, kada je imao 19 godina. Na fotografiji se vidi mladi vojnik s maramom zavezanom oko čela i cigaretom u kutu usana, na tenku s protuavionskim mitraljezom.

Na zidu kuće iza vojnikovih leđa vidi se grafit s imenom svjetski poznate grupe Guns N' Roses. Od fotografije je napravljen i antiratni plakat.

 

Komentara 6

LA
larala
15:46 14.05.2019.

još jedan kojeg će hr. pravosuđe uskoro pustiti na slobodu....šteta samo što žrtva ne kuži da živi u državi gdje je očito važniji plakat od prije xy godina nego njen (ženski) život. toliko o borbi protiv nasilja nad ženama

Avatar IvanR
IvanR
15:38 14.05.2019.

Upitnog IQa

MI
midea
17:34 14.05.2019.

smrtna kazna bez mogucnosti pomilovanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije