Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODATNA PODRHTAVANJA

Zabilježeno više naknadnih potresa, najjači su bili od 4.7 i 4.1 stupnja

Foto: Screenshot/EMSC
1/7
28.12.2020.
u 08:00

Kao što se i moglo očekivati naknadno se osjetio niz slabijih potresa, i nekoliko jačih

Europski mediteranski seizmološki centar zabilježio je u ponedjeljak više naknadnih podrhtavanja nakon jačeg potresa koji je u 6,28 sati potresao područje između Siska i Zagreba.

Epicentar potresa u 7,01 sati, jakosti 1,7, bio je 53 km jugoistočno od Zagreba i 13 km jugozapadno od Petrinje, a epicentar potresa u 7,07 sati, jakosti 1,8, bio je 37 km jugoistočno od Zagreba, odnosno 26 kilometara zapadno od Siska. Potom se osjetio još jedan jakosti 1.8 po Richteru u 7,17 sati. 

Foto: EMSC

 

Najjači naknadni potres dogodio se u 7.49 sati, osjetilo se snažno podrhtavanje, a EMSC je objavio da je pogodio potres jačine 4.9 stupnjeva po Richteru, a hrvatska seizmološka služba je procijenila jačinu na 4.7 stupnjeva. Epicentar tog potresa bio je 12 km sjevernoistočno od Siska i 51 kilometar jugoistočno od Zagreba i na dubini od samo 2 kilometra. Odmah nakon toga osjetio se još jedan snažan potres od 4.1 stupnja.

"Jutros, 28. prosinca 2020. godine u 07 sati i 49 minuta pa u 07 sati i 51 minutu, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su dva jača potresa s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje.  Magnitude potresa iznosile su  4.7 i 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII i VI  stupnjeva EMS ljestvice. Dojava o štetama nemamo", javlja Seizomološka služba.

Mnogi građani Zagreba javljaju da su taj naknadni potres u 7.49 sati osjetili jače od onog jutros u 6.28 sati.

VIDEO Materijalna šteta nakon potresa

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije