Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za fotelju

Za zagrebački SDP Bandić ne postoji, ne spominju mu ni ime

bandić
Antonio Bronić/PIXSELL
13.05.2010.
u 22:21

Takav smo barem dojam stekli infiltriravši se na sučeljavanje četvero SDP-ovih kandidata za gradonačelnika: Željke Antunović, Davora Bernardića, Slavka Tečića i Ive Jelušića.

Milan Bandić za zagrebačke esdepeovce kao da više i ne postoji, čak mu i ime izbjegavaju spomenuti.

Takav smo barem dojam stekli infiltriravši se na sučeljavanje četvero SDP-ovih kandidata za gradonačelnika: Željke Antunović, Davora Bernardića, Slavka Tečića i Ive Jelušića.

Okruženi isključivo esdepeovcima, nečlanovima i novinarima ulaz je bio zabranjen, čuli smo kandidate koji su stranačkim kolegama u utorak navečer pokušavali objasniti zašto bi baš oni trebali naslijediti Bandića.

– Prošlo je vrijeme autokratskoga i sovjetskog upravljanja. S uspjehom smo prevladali probleme u prošlosti i vrijeme je da se okrenemo novom demokratskom SDP-u – ustvrdila je Željka Antunović predstavljajući se kao neiskorišten kadar SDP-a.

Kritizirali Holding


Sličnom retorikom služio se i Ivo Jelušić koji je značenje svih svojih godina provedenih s Bandićem pokušao umanjiti koliko je god to bilo moguće. Rabio je argument koji je esdepeovcima već mjesecima na jeziku: “Nije se moglo.”

– Znao sam kako se upravljalo gradom posljednjih godina, ali odlučio sam pričekati bolja vremena za rješavanje problema – rekao je Jelušić, a Bernardić je ustvrdio da ga ne zanima što se događalo prije.

Esdepeovce, očito uvjerene da će stranka opet osvojiti gradonačelničko mjesto, zanimalo je kako kandidati namjeravaju riješiti problem punjenja proračuna. Ovi su im pak odgovarali kritizirajući rad Zagrebačkog holdinga, ali ne nudeći konkretna rješenja.

– Grad bi trebao osigurati uvjete za investicije, a ne sam investirati – čulo se od Bernardića, najmlađega među njima.

Burnu reakciju esdepeovaca okupljenih u kaptolskim Tribinama grada izazvalo je pitanje vođenja politike izbacivanja neistomišljenika iz stranke.

Većinu je rasrdila Jelušićeva obrana odluke predsjednika stranke Zorana Milanovića da se raspust mjesni odbori odani Milanu 
Bandiću. Svih troje Jelušićevih suparnika osudilo je tu metodu kao nedemokratsku.

– Moramo razgovarati i njegovati demokratski proces u stranci. Zajedničkim snagama jedino možemo uspjeti – smatra Bernardić.

Anonimus Tečić

Na unutarstranačkim izborima koji kasne već osam mjeseci (odgođeni su zbog predsjedničke kampanje i, pokazalo se, opravdane sumnje u Bandićevu lojalnost SDP-u) mogli su se kandidirati svi zainteresirani i u tome stranački anonimus Slavko Tečić vidi najvažniju promjenu u vođenju stranke.

– Bili smo svjedoci unutarstranačkoga slaganja u procesu odabira predsjedničkoga kandidata, gdje je Josipovića izabrala većina. Tako bi sve trebalo funkcionirati – smatra Tečić.

Završni biljeg “diskusiji“ dala je starija gospođa 
iz publike, koju je zanimalo kako će kandidati 
stići obavljati stranačku dužnost uz toliko ostalih funkcija, no kandidati su bili složni te obećali kako će im to biti najvažnija funkcija.

Komentara 26

FR
frecin
23:26 13.05.2010.

..a, ocíto je da na Gradskoj Vlasti i upravi, ta esdipi-Partija nije ni potribna.., (eko, vec´visé od 6 miseci , Grad Dobro-funkcijonira i bez Esdipija..)

PR
Protivcenzure
21:36 14.05.2010.

biraj predsjednika gradske organizacije stranke po tome koliko taj ima šanse postati gradonačelnik. više nije potrebno reći.

PG
praseca gripa
22:49 13.05.2010.

Tipicno za komunjare: Il\' ces slusat ,il\' te nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije