Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJEPOTE GRADA

Za vukovarske osnovnoškolce osigurane i besplatne bilježnice s motivima grada

Bilježnice
Foto: VL
1/2
05.09.2016.
u 12:35

Penava kaže kako se na taj način kod djece želi pobuditi svijest o ljepotama grada ali i osjećaju pripadnosti

S prvim danom nove školske godine sve učenike osnovnih škola s područja Vukovara na školskim klupama dočekale su i besplatne bilježnice. Na inicijativu Grada Vukovara, a uz pomoć Vodovoda Grada Vukovara, osigurane su bilježnice za 2014. učenika osnovnih škola. Učenici od prvog do četvrtog razreda dobivali su komplet od 10 bilježnica dok su učenici viših razreda dobivali komplet od 8 bilježnica.

- Dvije godine Grad Vukovar za učenike osigurava besplatne udžbenike, a od ove godine osiguravamo i besplatne bilježnice. Radi se o projektu vrijednome 115.000 kuna koji je realiziran uz pomoć gradske tvrtke Vodovod, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Bilježnice koje su podijeljene vukovarskim osnovcima oslikane su motivima grada Vukovara na kojima su ispisane i lijepe poruke vezane za Grad Vukovar. Penava kaže kako se na taj način kod djece želi pobuditi svijest o ljepotama grada ali i osjećaju pripadnosti.

Iz gradske uprave podsjećaju kako je projekt osiguravanja besplatnih udžbenika za vukovarske učenike započeo prije dvije godine kada je nabavljeno 19.961 udžbenik za 2.081 učenika. U taj projekt je uloženo preko 1,1 milijun kuna.

Prethodne školske godine, 2015./2016., nabavljena je razlika od 2.238 udžbenika na koje je utrošeno preko 147 tisuća kuna. Za nadolazeću školsku 2016./2017. godinu Grad Vukovar proveo je nabavu bagatelne vrijednosti te je odabran ponuditelj za nabavu 1.665 udžbenika čija cijena iznosi više od 113 tisuća kuna Udžbenici će, kao i prethodnih godina, biti darovani školama, a koristit će ih 2014 učenika.

U protekle dvije godine nabavljeno je ukupno 23 864 udžbenika u iznosu od 1.4 milijun kuna.

>> Masovna tučnjava u Vukovaru: tukli se mladi Hrvati i Srbi

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Coldmachine
Coldmachine
12:56 05.09.2016.

Besplatno nista nije, mi sve to placamo i ovo su pare gradjana i poreznih obveznika, ali ova politika je tolko odvrana i podmukla te se koristi ovime i reklamira prikriveno, znaci s nasim parama politicari djele knjige i jos im mi trebamo zahvalit! treba ljudima dat sve za skolu to je u redu, ali nemojte nas pravit debilima! Ov politicki Paraziti ne znaju niti jednu kunu zaraditi ali je zato vrlo uspjesno znaju potrosit!

MI
milunko00
15:03 05.09.2016.

Znam bar 5 prvaščića koji se ove godine neće pojaviti u vukovarskim školama jer su roditelji odlučili u zadnji tren preselit u Njemačku i Irsku! Sve je to lijepo sa besplatnim uđžbenicima i bilježnicama al đabe sve to ako nemaš kako opremiti dijete, platit užinu, školske aktivnosti...

Avatar fijolica
fijolica
13:34 05.09.2016.

Bravo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije