Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA Ranjavanje vojnika obavijeno velom tajne

Za vojne vježbe ranjena dva vojnika EUFOR-a

22.01.2009.
u 23:17

Iako se u javnosti nakon ranjavanja dvojice EUFOR-ovih vojnika pojavio niz špekulacija te se sumnjalo na okolnosti pod kojima se događaj zbio, iz EUFOR-a navode kako se radilo tek o manjoj nesreći prilikom obične vojne vježbe u nekadašnjoj bazi Komanči kod Živinica.

Komplicirane ozljede
Prema informacija iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, gdje je jedan od ozlijeđenih vojnika primljen te hospitaliziran, njegovo je stanje stabilno. Navodno je zadobio teške ozljede prsnog koša i lijeve podlaktice, te je zadržan na Odjelu reanimacije.

Vojnik je budan i stanje mu je stabilno, ističu iz bolnice. Glasnogovornik EUFOR-a u BiH Patrick O’Callahan istaknuo je kako su vojnici ozlijeđeni prilikom redovite vojne vježbe noćnog gađanja. Nisu u pitanju teže ozljede, tako da nema mjesta za bilo kakvu medijsku uzbunu i euforiju - kazao je glasnogovornik EUFOR-a, time osporavajući navode da se radi o teškim ozljedama vojnika.

On je dodao da je jedan vojnik imao malo kompliciranije ozljede, ali ne i teške, pa je zbog toga zadržan na liječenju. Kazao je također da će, sukladno pravilima EUFOR-a, biti provedena unutarnja istraga o cijelom slučaju.

Identitet ranjenih vojnika se štiti, a doznajemo da se radi o vojnicima iz španjolskog kontingenta.

Mjesta za špekulacije
Teže ranjeni vojnik inicijala je D.V.C., dok je vojnik A.P.D.R. prošao s lakšim ozljedama. Životna dob vojnika nije poznata. Kako je do nesreće došlo, u EUFOR-u kao ni u drugim institucijama nisu mogli kazati, što ostavlja prostora za razne špekulacije.

Nesreća na vježbi, kako se službeno navodi, dogodila se oko 20.30 sati, a tuzlanska policija je o tome ubrzo obaviještena.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije