Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZA

Za vikend veliko pogoršanje vremena, ali ne u cijeloj Hrvatskoj: Evo gdje prvo stiže

Foto: Pixsell
1/2
16.07.2020.
u 18:27

Za vikend već povoljnije, ali još uvijek ne i posve stabilno. Prolazno je još moguć pokoji pljusak, najčešće u središnjim predjelima. U Gorkom kotaru i Lici pljuskovi su izgledniji u subotu, a u Slavoniji u nedjelju. Jutra će biti svježa, a dani ugodni.

Pred nama je nova veća promjena vremena. Hrvatskoj se približava nova fronta koja će tijekom noći donijeti veće količine oborina, ali i pad temperature.

Kiša će u noći zahvatiti prvo najzapadnije dijelove zemlje, a do sredine dana premjestit će se na istok, u Slavoniju i Liku. Prolazne nevere očekuju se i na sjevernom Jadranu, a ovisno o snazi fronte, mogle bi se sutra od sredine dana pojaviti i ponegdje u Dalmaciji, prognozira meteorologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar.

Kiša će opet biti jaka, u središnjoj Hrvatskoj očekuje se 15 do 25 litara po četvornom metru, a slične količine moguće su i ponegdje u središnjoj i istočnoj Slavoniji. Zbog toga je DHMZ i za sutra izdao žuto upozorenje. Navode da su moguća lokalizirana poplavljivanja i teški uvjeti za vožnju zbog smanjenje vidljivosti i mokrih kolnika. 

Foto: DHMZ

U Međimurju i Zagorju jaka će kiša padati još u prvom dijelu noći na petak, u središnjim predjelima i Gorskom kotaru i Lici te na sjevernom Jadranu pred jutro i tijekom jutra, u Slavoniji i eventualno Dalmaciji prijepodne i u rano popodne. S ovim će poremećajem zapuhati slab do umjeren sjeverac. Na moru će bura rijetko imati olujne udare, i to samo lokalno pod Velebitom. Temperatura niža, u unutrašnjosti dosta svježije nego danas.

Za vikend već povoljnije, ali još uvijek ne i posve stabilno. Prolazno je još moguć pokoji pljusak, najčešće u središnjim predjelima. U Gorkom kotaru i Lici pljuskovi su izgledniji u subotu, a u Slavoniji u nedjelju. Jutra će biti svježa, a dani ugodni. 

Na moru stabilnije. Neverini se mogu pojaviti u subotu, ali doista rijetko i kratkotrajno. Bura će oslabjeti već do subote u podne, zapuhat će prolazno i umjerena tramontana, a sličan vjetreni scenarij imat ćemo i u nedjelju. Temperature tri-četiri stupnja niže od uobičajenih sredinom srpnja, jutarnje oko 19, a dnevne oko 27°C, prognozira Dunja Mazzocco Drvar.

Komentara 4

DH
dalibor.hren
19:07 16.07.2020.

Bit će oblačno, kišovito ili sunčano!

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
19:00 16.07.2020.

grejt! sad znamo da će biti promjenjljivo! ahahahahhaha

VI
vidum
10:42 17.07.2020.

"Za vikend veliko pogoršanje vremena" a "za vikend već povoljnije". Netko je ovo napisao, tako mi Bog pomogao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije