Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatečeno 28 recidivista

Za vikend pet poginulih na hrvatskim cestama, zabilježeno više od 5.200 prekršaja

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/3
14.09.2020.
u 12:52

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU zagrebačke, 82 prekršaja

Tijekom proteklog vikenda na hrvatskim prometnicama zabilježene su 72 prometne nesreća s ozlijeđenim osobama, dok je u pet nesreća poginulo pet osoba, a jedna je teže ozljeđena, priopćilo je u ponedjeljak Ravnateljstvo policije.

Policajci svih policijskih uprava zabilježili su proteklog vikenda ukupno 5248 prometnih prekršaja, od čega 424 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 2320 prekoračenja brzine, 577 nekorištenja sigurnosnog pojasa i 297 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU zagrebačke, 82 prekršaja, dok je najmanji broj takvih prekršaja, njih pet, utvrđeno u PU požeško-slavonskoj.

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka sa 502 prekršaja, dok je najmanji broj takvih prekršaja zabilježen u PU međimurskoj, njih 22. Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području PU zagrebačke, njih 64.

Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, njih 73, utvrđen je na području PU zagrebačke.

U nadzoru prometa policija je zatekla 28 ponavljača teških prekršaja u prometu koji su počinili 30 teška prekršaja. Tom prilikom je zabilježeno 17 slučajeva nedopuštene koncentracije alkohola, tri slučaja vožnje prekomjernom brzinom, četiri slučajeva upravljanja dok je vozaču izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom i šest slučajeva upravljanja prije stjecanja prava.

Jedanaest vozača je zadržano u posebnim prostorijama do otriježnjenja, dok je protiv 14 vozača proveden žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni, naveli su iz Ravnateljstva policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije