Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Početak veljače mnoge će obradovati vremenom, no 'pazite' se četvrtka

ilustracija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
29.01.2020.
u 21:38

Od petka će biti osjetno toplije, na kopnu uz povremeno umjeren jugozapadnjak, pa će samo rijetko biti jutarnje magle

Posljednji siječanjski dani obradovat će sve one koji s nestrpljenjem očekuju proljeće. Toplije vrijeme stiže nam za vikend, a hladno će biti samo u četvrtak ujutro, kada će gotovo diljem unutrašnjosti biti temperaturnih "minusa", pa u prometu pripazite zbog moguće poledice i magle.

Poslijepodne najviša temperatura iznost će oko 9 °C, uz slab do umjeren jugozapadnjak u istočnoj i središnjoj Hrvatskoj. 

Na sjevernom Jadranu i u gorju Nakon uglavnom do umjerene bure i tramontane zapuhat će jugo, u gorju jugozapadnjak, koji će prema večeri jačati. Najniža temperatura od -5 do -2 °C, uz more 1 do 6 °C, a najviša 7 do 10 °C, u Istri i uz more oko visokih 14 °C.

HRT piše da će od petka biti osjetno toplije, na kopnu uz povremeno umjeren jugozapadnjak, pa će samo rijetko biti jutarnje magle. Iako će doći do naoblake, u subotu i nedjelju neće biti kiše u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj. Povremeno će padati u južnijim krajevima unutrašnjosti, te na sjevernom Jadranu, posebice na Kvarneru, dok je prema jugu Jadrana moguća, ne i sigurna. 

Bure neće biti, ali umjerenog gdjekad i jakog juga hoće. Temperatura zraka u mnogim mjestima biti viša od prosječne najviše poslijepodnevne.

Za vikend se pak očekuje pravo proljeće budući da će se temperature penjati do 15 stupnjeva Celzijevih, a u istočnoj Hrvatskoj i više.

Foto: DHMZ

Ključne riječi

Komentara 4

GR
gragakarlovac
22:15 29.01.2020.

Pazite se čega? Sunca, kiše, snijega, vjetra??? Ništa novo.

PR
prajdali100
23:16 29.01.2020.

Čega da se pazimo ? Pa zime uopće i nije bilo, na planinama nema snijega,na ljeto neće biti vode....užas.

DH
dalibor.hren
21:40 29.01.2020.

Hoće li četvrtak biti u petak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije