Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČETAK SEZONE

Za uskrsni vikend najposjećeniji Dubrovnik, Poreč i Rovinj

Stradun
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/8
18.04.2017.
u 07:00

Protekla tri dana bilo je oko 95.000 turista, ali vjeruje se da su neki vikend-gosti odustali od dolaska kad su vidjeli kolike su gužve na granici

Nijemci, Talijani, Austrijanci, Slovenci... nisu iznevjerili. Za uskrsni vikend hrvatski su turistički domaćini, prema prvim podacima eVisitora, ugostili 96.404 turista, mahom stranaca. Tri tjedna kasniji Uskrs nego prošle godine donio je, očekivano, i osjetno više gostiju nego lani, kad ih je tijekom uskrsnog vikenda registrirano 59.000.

Broj noćenja zamalo je udvostručen; za Uskrs 2016. ostvareno je 170.000 noćenja, a sada, od petka do ponedjeljka, čak nešto više od 331.000. Većina turista za odmor je izabrala istarske, kvarnerske i hotele na području Dubrovačko-neretvanske županije, a najposjećeniji su pritom bili Dubrovnik, Poreč i Rovinj.

U unutrašnjosti turistima je tradicionalno najzanimljiviji bio naš glavni grad. Uskrsni vikend, koji je označio početak ovogodišnje turističke sezone, osim dobrih brojki donio je i novu brigu domaćinima. Postrožene kontrole i velike gužve na granicama vjerojatno su odvratile neke od turista koji odluku o putu donose praktički večer prije, kad čuju vremensku prognozu. U turizmu strahuju što će tek biti ljeti kad u jednom vikendu, za razliku od sadašnjih desetaka tisuća turista, nagrnu njih stotine tisuća.     

>> Za Uskrs oko 60.000 gostiju iz inozemstva i 10.000 domaćih

>> Opet 'balvan-revolucija', ali sada na slovenski način

Komentara 3

AA
aaagotal
08:25 18.04.2017.

Stalno pisati o rastućom turizmu, bez da svi Hrvati to nimalo ne osjete, stvarno je nekorektno! Prošle smo godine imali navodno 9,5 milijardi € čistog profita i kuda su nestali, kad smo samo za dva-tri mjeseca išli posuditi novac?

Avatar pozor
pozor
10:01 18.04.2017.

Laze baba ,laze selo..Da pricamo bajke prvi smo a posebno ovi koji su u funkciji ministra turizma bez obzira koje vlade.Guzve na granici,ljudi odustali od putovanja i opet po njima bio je buuum.Tko vas nezna skupo bi vas platio,to lazite nekog drugog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije