Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon spektakla

Za uništeno igralište NK će od Lepe Brene dobiti 8000 kuna

krnjak
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
11.03.2014.
u 11:41

Koncert je bio iznimna promocija općine, sve je prošlo savršeno i bez ijednog incidenta, a novac će klubu donijeti teren bolji nego prije – tvrdi načelnik Krnjaka

Dolaskom u Krnjak Lepa Brena je donijela spektakl i zabavu za široke narodne mase, no nakon njenog odlaska u centru općine ostala je pustoš – dio je to reakcija nekih žitelja ovog prostora nakon što su se slegli dojmovi sa subotnjeg koncerta na nogometnom igralištu.

Posebno su prosvjedovali svi vezani uz lokalni nogometni klub, koji je nedavno promijenio ime i postao NK Krnjak-Barilović.

Pjesak na travnjaku

–Evidentno je da nam je travnjak na igralištu podosta uništen. Iako još ne znamo potpuno stanje, sve dok se sa terena ne odvezu i posljednji dijelovi šatora i drugih pomoćnih objekata već je sada vidljivo kako su na dijelovima igrališta duboki utori od guma kamiona ili nekih drugih vozila, na nekim lokacijama je nasut i pijesak, a poseban problem mogli bi biti elementi kojima se duboko o zemlju sidrila nosiva konstrukcija šatora – ispričao je Tugomir Majdak, predsjednik kluba, te dodao:

– Još nam nije poznato koliko ćemo dobiti kao odštetu, iako smo načuli da je riječ tek o nekoliko tisuća kuna. Sigurno je kako se s tim novcem neće moći sanirati oštećenja, a ako i posijemo novu travu, tijekom proljetnog dijela sezone morat ćemo igrati ne nekom drugom igralištu.

To će nam donijeti nove i to ne male troškove, s obzirom da je riječ o svim selekcijama kluba – zaključuje Majdak.I Rade Kosanović, bivši načelnik i vijećnik u Krnjaku tvrdi kako bi sanacija mogla biti iznimno skupa.

–Ne želim davati svoj sud prije nego se proces ne završi i sve što je dovezeno napusti igralište. Tek tada ćemo objektivno moći procijeniti oštećenja. Ipak, ukoliko će se teren morati temeljito obnavljati, to neće biti jednostavno.

Znam da smo u mom mandatu uložili u zatravnjenje igrališta. Tada nas je taj posao stajao oko 25.000 kuna – zaključuje Kosanović.S druge strane načelnik Dejan Mihajlović tvrdi kako prosvjedi nisu praktične prirode, nego imaju drugu pozadinu.

–U koncert Lepe Brene Krnjak nije uložio ništa. Dobili smo mjesec dana iznimne promocije koju općinskim novcem nikad ne bismo mogli platiti. S druge strane, imali smo spektakl i zabavu za sve posjetitelje. Nije nevažno da je sve prošlo doista savršeno, bez ijednog incidenta i zbog toga zahvaljujem svima, posebno policiji.

Nešto smo čak uspjeli i zaradili od najma javnih prostora. Sve što će nam stići od organizatora proslijedit ćemo klubu, a svoje usluge naplatit će i vatrogasci – objasnio je Mihajlović, te dodao:

Politika u sportu

–Po ugovoru organizatori plaćaju tisuću kuna plus PDV za svaki dan korištenja igrališta. Tako bi NK mogao računati na približno osam tisuća kuna. Svota je to više nego dovoljna za sanaciju.

Igralište je prije bilo u dosta lošem stanju. Nakon sanacije, trebalo bi ga prevaljati, što nije preskupo. Na kraju, nogometaši će dobiti teren puno bolji nego je bio prije. Stoga smatram kako su ovi prosvjedi samo stvar politike, a ne stvarnih problema.

Mislim da to nije dobro, jer politici nije mjesto u sportu – zaključuje načelnik D. Mihajlović.

Ključne riječi

Komentara 1

CM
crna mamba
19:41 15.03.2014.

Objavio sam komentar koji je nestao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije