Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOCIJALNA SKRB

Za tisuću kninskih obitelji - po 950 kuna za ogrjev

'za pokrij....filipovic...02.08.04 gerovo....cijepanje drva snimio...goran kovacic'
'goran kovacic'
29.10.2010.
u 14:23

U Kninu i okolici, prema nekim procjenama, više od trećine stanovništva koristi neki vid pomoći zbog lošijeg imovinskog stanja, nezaposlenosti ili nesposobnosti za rad.

KNIN - Oko 950 stanovnika Knina s aktualnog popisa Centra za socijalnu skrb moglo bi uskoro dobiti jednokratnu novčanu pomoć od 950 kuna - za ogrjev, najavljuju iz gradske uprave.

Naime, s obzirom na oštru kninsku zimu i gospodarske nevolje, mnogim obiteljima će ta novčana pomoć biti od velikog značaja, pa će njome moći platiti makar dio potrebnog ogrjevnog drva ili lož ulja, račune za struju ili tome slično.

U Gradu Kninu, u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i socijalnu skrb, smatraju kako bi pomoć za ogrjev ove godine moglo dobiti oko tisuću stanovnika. Evo kako Kninjani mogu doći do obećane novčane pomoći.

- Kao i svake godine, zahtjevi s potrebnom dolumentacijom koju treba priložiti moći će se preuzeti na prijavnici gradske uprave, portirnici. Korisnici će ih moći ispuniti i predati u pisarnicu Grada Knina. Poslije toga će ići ubrzana procedura i doznaka sredstava na bankovne račune. Pretpostavljam da će od zahtjeva pa do isplate proteći oko pet dana - kazao je Nenad Damjanović, pročelnik Upravnog odijela za društvene djelatnosti i socijalnu skrb u Gradu Kninu, u izjavi za HR Knin.

Inače, u Kninu i okolici, prema nekim procjenama, više od trećine stanovništva koristi neki vid pomoći zbog lošijeg imovinskog stanja, nezaposlenosti ili nesposobnosti za rad. Velik je broj i svakodnevnih korisnika pučke kuhinje i različitih oblika pomoći Caritasa ili Centra za socijalnu skrb.

Unatoč najavama o gospodarskim projektima koji će pomoći kninskom stanovništvu da žive kvalitetnije u svojemu gradu te imaju izvjesniju perspektivu zapošljavanja i bolje egzistencije, ni petnaest godina nakon oslobođenja Knina obećani boljitak još nije primjetan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije