Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt studentice

Za supružnike Nikić traže ukupno osam i pol godina zatvora

tea drakulić
Žarko Bašić/PIXSELL
04.03.2013.
u 13:39

Ublažena optužnica – Više se ne terete da su Tei Drakulić dali drogu nego da su joj omogućili drogiranje u njihovu stanu

Josipu Nikiću i njegovoj supruzi Matei Hohnjec, bivšoj starleti, ipak se neće suditi zbog optužbe da su Tei Drakulić (20) dali MDMA, sintetičku drogu od koje je brucošica Učiteljskog fakulteta preminula u listopadu lani u stanu na zagrebačkom Laništu. Optužnica je ublažena pa se sada Nikići terete da su svojoj susjedi iz zgrade dopustili drogiranje u njihovu stanu u koji su je te večeri pozvali na proslavu 25. rođendana Matee Hohnjec.

MDMA u kosi

Vještaci Zavoda za sudsku medicinu pronašli su MDMA u kosi T. Drakulić, što znači da ga te večeri nije konzumirala prvi put već je taj opasan opijat uzimala najmanje tri do četiri tjedna prije toga. Tužiteljstvo za M. Hohnjec traži tri godine, a za njezina supruga pet i pol godina zatvora. Osim što ga se tereti da je T. Drakulić dao "prostor za trošenja droge", Nikića se tereti i da je Terezi J., drugoj djevojci iz susjedstva, ponudio joint koji su zatim zajedno popušili.

Hrvoje Korša, Nikićev odvjetnik, u odgovoru na dio optužnice u vezi s marihuanom naveo je "da je riječ o proizvoljnoj konstrukciji tužiteljstva jer Tereza J. nikada nije izjavila da joj je Nikić dao joint, kako to navodi tužiteljstvo". Psihijatrijsko vještačenje pokazalo je, neslužbeno doznajemo, da je M. Hohnjec bila bitno smanjeno ubrojiva, dok je Nikić bio ubrojiv. Nikić, inače sin bjelovarskog tajkuna Blage Nikića, bio je u pritvoru od tragičnog događaja pa do 25. siječnja, kada mu je istražni zatvor ukinut. Na tu se odluku tužiteljstvo žalilo, a njihova žalba prihvaćena je prije desetak dana, pa je Nikić ponovno vraćen u Remetinec.

S druge strane, M. Hohnjec nedavno je puštena iz Psihijatrijske bolnice Jankomir gdje je zbog neobičnog ponašanja, na traženje liječnika, bila prisilno smještena.

U svojim iskazima M. Hohnjec i Nikić ispričali su istu priču. Prema njihovim iskazima, T. Drakulić inicirala je zabavu iznenađenja za M. Hohnjec, na kojoj je uz bračni par bila i maloljetna sestra T. Drakulić s dečkom. Nakon što su nazdravili pićem, dvoje maloljetnika je otišlo, dok je "napušeni" Nikić otišao spavati.

Klonula joj glava

M. Hohnjec u iskazu je rekla da su T. Drakulić i ona ostale same kad su razmrvile dva grama MDMA, koji je donijela T. Drakulić, i konzumirale ga. U jednom trenutku T. Drakulić na kauču je klonula glava. M. Hohnjec pokušala ju je probuditi, no kako nije uspjela, otišla je po Nikića koji je T. Drakulić polijevao vodom da dođe k sebi, a na kraju ju je odnio u njezin stan u kojem živi s mlađom sestrom. Sestra T. Drakulić potom je pozvala Hitnu i roditelje.

>>Zbog krnje optužnice suprug Matee Hohnjec pušten iz pritvora

Komentara 3

PO
protiv Ostojića
13:43 04.03.2013.

Znači da će dobiti par godina UVJETNO, to će biti epilog.

CH
chemica
13:54 04.03.2013.

8 i pol godina jer se mala drogirala u njihovom stanu?! Kamo li to ide ova zemlja...Ne bih se htio prerano ponadati, ali ako ovi uistinu budu osuđeni na predloženu zatvorsku kaznu, mislim da će svanuti dan kada me više neće biti sramota jer sam Hrvat. Da, to će biti MOJA Hrvatska. Za to će se isplatiti poginuti, nedo bog zla. Evo, već mi idu suze na oči. No, valjda smijemo sanjati?

S1
sbaris 18
16:38 04.03.2013.

ma kakav zatvor treba im dati nagradu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije