Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pod nazivom 'Dvanaest i pet!'

Za subotu najavljen novi prosvjed u Šarengradu i blokada državne ceste D2

Prosvjed u Šarengradu
Foto: Branimir Bradarić
03.03.2021.
u 13:55

Mještani Šarengrada kažu kako očekuju žurnu i jasnu odluku nadležnih, usvajanje Pravilnika koji već postoji za više od 30 prometnica na razini RH, a na razini državne ceste D2 usvojen je na 85% njene dionice od istočne Slavonije do Međimurja

Poslije mirnog prosvjeda organiziranoga prije desetak dana Pero Ćorić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Šarengrad, nedaleko od Iloka, poziva na novi prosvjed koji će biti održan u subotu, 06. ožujka, s početkom u 12:05 sati pod nazivom „Dvanaest i pet!“. Najavljuju kako će u sklopu prosvjeda organizirati prosvjedni hod ali i blokirati državnu cestu radnim i poljoprivrednim strojevima na neodređeno vrijeme.

- Potaknuti tromom, sporom, neadekvatnom i manipulirajućom reakcijom nadležnih prinuđeni smo nastaviti javne prosvjede putem kojih zahtijevamo ODMAH i SAD donošenje Pravilnika temeljem kojega će biti zabranjeno prometovanje tranzitnim i teretnim vozilima težim od 7,5 tona na dionici državne ceste D2 između Iloka i Vukovara - stoji u pozivu.

Navode i kako su Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, MUP-u i Vukovarsko – srijemskoj županiji uputili otvoreno pismo 25. veljače 2021. godine u kojemu su ukratko pojasnili njihove zahtjeve.

- Nakon niza službenih i neslužbenih sastanaka, razgovora i kontakata, dobili smo dojam da se želi otupiti oštrica našeg zahtjeva raznim dugoročnim obećanjima i kratkoročnim zahvatima u prometnoj signalizaciji te na taj način odgađati u nedogled rješavanje ovog gorućeg problema koji, između brojnih problema, opterećuje stanovništvo koje živi na i uz cestu D2 na dijelu od Iloka preko Šarengrada, Mohova, Opatovca i Sotina do Vukovara. Sa istim problemima susreću se naravno i stanovnici ostalih mjesta koji se koriste ovom prometnicom svakodnevno na vlastitu odgovornost - pojašnjava Ćorić.  

Mještani Šarengrada kažu kako očekuju žurnu i jasnu odluku nadležnih, usvajanje Pravilnika koji već postoji za više od 30 prometnica na razini RH, a na razini državne ceste D2 usvojen je na 85% njene dionice od istočne Slavonije do Međimurja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije