Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Isplivao' ugovor

Za splitski nastup Thompsona pola milijuna kuna u tri rate

Thompson nastupio na splitskoj rivi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/5
09.08.2019.
u 20:35

Za razliku od sličnih događanja u kojima se kao organizator pojavljivao Grad Split, poput prošlogodišnjeg dočeka nogometnih reprezentativaca, u ovom slučaju ne postoji troškovnik i ne može se precizno utvrditi koliko je stajala pojedina stavka

Nedjeljni koncert Marka Perkovića Thompsona na splitskoj Rivi, večer uoči obilježavanja obljetnice operacije Oluja, kako piše tportal, porezne je obveznike stajao pola milijuna kuna, odnosno 400 tisuća kuna plus PDV. Proizlazi to iz pismenog ugovora sklopljenog između gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i Thompsonova menadžera Denisa Pletikose, koji je tportal dobio u posjed.

Iznos će biti, navodi se također, plaćen iz splitskog gradskog proračuna, i to u tri rate, jedna ovog tjedna i po jedna u sljedeća dva mjeseca, a pretpostavlja se da će dio na koncu ipak podmiriti Splitsko-dalmatinska županija, koja je u medijima navedena kao suorganizator koncerta. Za razliku od sličnih događanja u kojima se kao organizator pojavljivao Grad Split, poput prošlogodišnjeg dočeka nogometnih reprezentativaca, u ovom slučaju ne postoji troškovnik i ne može se precizno utvrditi koliko je stajala pojedina stavka. Tako se ne može utvrditi ni je li sam Thompson primio honorar za nastup i koliko je iznosio.

U ugovoru je precizirano tek da će se pola milijuna kuna uplatiti na račun tvrtke “High Level” menadžera Pletikose te da će ona “osigurati da MPT pravodobno stigne na koncert i snositi sve troškove u vezi navedenih osoba”. Ta je tvrtka također zadužena za osiguravanje bine, razglasa i LED ekrana, dok je Grad Split na sebe preuzeo promociju koncerta, pribavljanje svih dozvola, plaćanje naknada ZAMP-u te strujne priključke od 400 kW u neposrednoj blizini pozornice. Tijekom koncerta u dva je navrata nestalo struje, zbog čega je bio prekinut na pet i deset minuta, no čak i da se zbog tehničkih problema nije mogao dovršiti, ugovorom je precizirano da tvrtki “High Level” pripada puni iznos od pola milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 89

PR
prvihrvatskis25
20:45 09.08.2019.

Toliko je koštala i parada ponosa a bili je pumo manje gledatelja i nije bilo koncerta.

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
21:24 09.08.2019.

A sad bi komunjare da je i b8na i razglas i bend i troškovi puta, sve mukte!? Ma da ne bi! Koliko su platili Milu Kekina prošle godine da ukenja Oluju? Gdje je ta informacija?!

IO
Iovan
20:46 09.08.2019.

Mo'š misliti krimena! Drugovi traže da pjeva besplatno. Lako je biti besplatan s državne sise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije