Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesavjesno liječenje

Za smrt pacijenta na dijalizi osumnjičena 27-godišnja medicinska sestra

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
01.12.2020.
u 12:08

Protiv osumnjičene podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja, navode u policiji.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnjakinja počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja na štetu 62-godišnjaka, izvijestila je danas PU međimruska.

Osumnjičena je kao medicinska sestra u utorak 29. rujna ove godine na Odjelu nefrologije Županijske bolnice Čakovec, nakon provedenog tretmana hemodijalize tijekom završnog zdravstvenog tretmana, primijenila "očito nepodobno sredstvo" te je od posljedica takvog postupka suprotnog pravilima zdravstvene struke, 62-godišnji pacijent preminuo.

Protiv osumnjičene podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja, navode u policiji.

VIDEO: Izjava ravnatelja nakon završenog inspekcijskog nadzora u ŽB Čakovec

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije