Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera hgk-remorker

Za račun od 200.000 kuna doznali od policije

19.04.2018.
u 07:03

Plaćanje te fakture odobrio je Vidošević, a uz fakturu nismo našli neku dodatnu dokumentaciju – kazala je Marica Vidaković.

Marica Vidaković, prokuristica Kraša, svjedočila je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Nadanu Vidoševiću i ostalima optuženima u aferi HGK-Remorker.

Kazala je da o kupnji bagera, koji je Vidošević kupio za osobne potrebe, a Kraš platio oko 200.000 kuna, ne zna ništa. No zato je bila upoznata s činjenicom da je tvrtka Tera nekretnine Vesne Rodić za Kraš obavljala neke poslove, iako za njih nije bila formalno angažirana. Prema optužnici, ta je tvrtka obavljala i privatne poslove za Vidoševića, a račune je plaćao HGK.

– Da je Kraš nešto plaćao tvrtki Tera nekretnine, doznala sam kada su nas posjetili djelatnici PNUSKOK-a. Pitali su nas za taj račun od 200.000 kuna. Mi taj račun prije nismo vidjeli, no našli smo ga u poslovnoj arhivi. Plaćanje te fakture odobrio je Vidošević, a uz fakturu nismo našli neku dodatnu dokumentaciju – kazala je Marica Vidaković.

Objasnila je i da je Vidošević bio predsjednik uprave Kraša od 2005. do 2011. te da mu je plaća bila 55.000 kuna uz dodatke, a kao predsjednik uprave imao je pravo i na udjel u dobiti, koji mu je isplaćivan u dionicama.

Komentara 4

KO
kordunmoj75
07:38 19.04.2018.

Ovi sto su opljackali drzvu(HDZ-njare),poslije pljacke pretezno dobiju"amneziju",i nista ne znaju,ne vide,ne cuju,zaista smo propalitet.

MA
MatijaGubecGS
07:35 19.04.2018.

Ovu gospođu za predsjednicu. Sve zna, u svemu prva, poštena do bola, svi ju vole. A štedljiva? Neopisivo. Od plaće u Krašu stvorila bogatstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije