Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnička zona

Za proizvodnju i industriju deset eura po četvornome metru

'15. 06. 2010., Lepoglava \\u0096 U poduzetnickoj zoni Faza 1 ulagacima je na raspolaganju 18 komunalno opremljenih parcela.  PHOTO:  Ljiljana Risek    '
'Tezak *10'
16.06.2010.
u 15:40

Za poduzetnike je pripremljeno 18 parcela različitih veličina, od jednog do 3,5 hektara, koje su formirane prema interesu potencijalnih ulagača

Gradska uprava Lepoglave uputila je javni poziv poduzetnicima za kupnju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Faza 1 u Lepoglavi.

Ulagačima su na raspolaganju komunalno posve opremljene parcele (struja, cesta, plin, vodovod, kanalizacija), spremne za gradnju poslovnih zgrada. - U Fazi 1 poduzetnicima nudimo ukupno osamnaest parcela različitih veličina, od jednog do 3,5 hektara, koje smo formirali prema pokazanom interesu potencijalnih ulagača. Trenutačno smo u fazi dobivanja potvrde o parcelaciji mjerodavnog državnog ureda, pa će svim ulagačima parcele na raspolaganju biti za mjesec do mjesec i pol dana. Od poduzetnika očekujemo da počnu graditi u roku od godinu dana nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora te obavljati djelatnost najkasnije za dvije godine. Cijena je komunalno opremljena poduzetničkog zemljišta 10 eura po četvornom metru, s time da sve ulagače koji ulaze u zonu očekuju posebne pogodnosti i olakšice – izjavio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Osim znatnih pogodnosti koje svim obveznicima poreza na dobit i poreza na dohodak donosi već samo poslovanje i zapošljavanje u Lepoglavi, koja uživa status brdsko-planinskog područja, tu su i druge beneficije što ih gradska uprava omogućuje ulagačima radi stimuliranja i poticanja poduzetničkih aktivnosti i ulaganja u lepoglavsku poslovnu zonu.

– Riječ je o djelomičnom ili potpunom oslobođenju od plaćanja komunalnog doprinosa, komunalne naknade i poreza na tvrtku ili naziv tvrtke, što ovisi o broju radnika koje ulagači zapošljavaju. Bitno je da je Faza 1 namijenjena isključivo proizvodnim pogonima, nije uslužnim djelatnostima – naglašava gradonačelnik Škvarić.

Podsjeća da je dio poduzetničke zone već u funkciji, i to uz asfaltnu bazu, a u njoj posluje nekoliko poduzetnika.

Valja dodati da poduzetnici mogu dobiti i druge vrste potpore od grada. Poznato je, među ostalim, da je Lepoglava uključena u program subvencioniranja kamata na poduzetničke kredite.

Poduzetnici zainteresirani za ulazak u zonu trebali bi podnijeti pismo namjere, i to na formularu, koji mogu preuzeti u gradskom jedinstvenom upravnom odjelu ili na portalu www.lepoglava.hr. Već se izrađuje i projektna dokumentacija za komunalno opremanje dijela poslovne zone Jug-1, na lijevoj strani obilaznice, koja će biti namijenjena ponajprije uslužnim djelatnostima. Poduzetnička zona proteže se na 53,5 hektara, a komunalno će se opremati i aktivirati po fazama. Objekti su dosad sagrađeni na deset parcela, a procjenjuje se da ih je moguće 130 formirati. Opremanje lepoglavske poduzetničke zone procjenjuje se na desetak milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije