Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA DSV-a POMALO JE IZNENAĐUJUĆA

Za predsjednika Visokog kaznenog suda izabran sudac Željko Horvatović

Tomislav Miletic/PIXSELL
31.03.2021.
u 15:34

Pravosudni kuloari ovaj put nisu bili u pravu

Željko Horvatović, pomalo neočekivano, novi je predsjednik Visokog kaznenog suda. Odlučio je tako DSV nakon što je tijekom današnjeg  dana obavio razgovore s kandidatima za predsjednike tog, ali i još dva suda. Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda nije izabran, jer će se natječaj ponoviti dok je za predsjednicu Općinskog građanskog suda u Zagrebu izabrana Petra Kušević Fraculj.

Izbor suca Horvatovića, moglo bi se reći da je iznenađenje i to veliko jer je Ivan Turudić, bivši predsjednik  zagrebačkog Županijskog suda, i dosadašnji v.d. VKS-a, slovio kao najizgledniji kandidat za to mjesto. No pravosudni kuloari ovaj put nisu bili u pravu. Sudac Horvatović je bio dugogodišnji sudac zagrebačkog Županijskog suda, a  jedna od njegovih najpoznatijih presuda je presuda Branimiru Glavašu za ratni zločin.

 

Komentara 25

DU
Deleted user
16:02 31.03.2021.

Najjača referenca - presuda Glavašu. E moj narode. To su reforme.

JA
jadnatikoza
16:33 31.03.2021.

Pred izbore se trebaju kakti svađat Pupi, Mile i Plenki, mjenjat suci, dizat mulj da se ne vidi ekonomsko-demografska katastrofa SDP-HDZ-a

TM
trade_mark
16:01 31.03.2021.

turudić u šoku. a reki su iz adezea da je sve dogovoreno! kako?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije