Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marić poručio:

'Za povećanje sam plaća, ali ne samo liječnika i učitelja, nego svih zaposlenika u Hrvatskoj'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
22.08.2019.
u 12:14

Ako govorimo o zdravstvenim djelatnicima, ne možemo zanemariti policajce, a isto tako kada govorimo o policajcima, ne možemo zanemariti inspektore, carinike ili učitelje ili djelatnike u kulturi - naglasio je ministar financija

Ministar financija Zdravko Marić nije u četvrtak želio komentirati ponašanje ministra zdravstva Milana Kujundžića i ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, ali je poručio da iz njihove korespondencije i izričaja ispada kako je on protiv povećanja plaća, "što nije točno".

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade poručio ministru zdravstva Milanu Kujundžiću i ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak da su oni, unatoč tome što ima razumijevanje za njihovo zalaganje da se riješe određeni zahtjevi sindikata iz njihovih resora, članovi Vlade, a ne sindikata.

Novinari su stoga nakon sjednice Vlade ministra financija upitali da to prokomentira, na što je on poručio da neće komentirati njihove načine rada, već može govoriti samo o svom načinu. Istaknuo je da on nikome ne šalje poruke putem javnih sredstava, ne govori tko bi što u svom resoru trebao raditi, a ono što ima za reći kaže na sastancima i brani argumentima.

"Ali iz takve vrste korespondencije i izričaja ispada da sam ja osobno ili Ministarstvo financija protiv povećanja plaća. To nije točno, dapače, vrlo sam za povećanje plaća, ne samo liječnika i učitelja, nego svih zaposlenika u Hrvatskoj, no u skladu s mogućnostima", kaže Marić. 

Ponovio je kako je Vlada kolektivno tijelo, svaki njezin član koji nastupa javno ima odgovornost, a njegove riječi težinu.

"Od prvog dana aktivno radimo na politici plaća javnih i državnih službenika, uz dužno poštovanje prema svakom resoru i segmentu. Nitko u Vladi nije protiv povećanja plaća, ali sve skupa moramo uskladiti s mogućnostima. Ako govorimo o zdravstvenim djelatnicima, ne možemo zanemariti policajce, a isto tako kada govorimo o policajcima, ne možemo zanemariti inspektore, carinike ili učitelje ili djelatnike u kulturi", naglasio je.

Pri izradi proračuna sve vrijeme radili su vrlo proaktivno na pronalasku rješenja. "Uvijek imamo određenih izazova u realiziranju proračuna, ali to je moj posao, kao i ostalih kolega u Vladi, da se s tim izazovima borimo na adekvatan način i postignemo željene efekte postavljene kao prioritet", kaže Marić.

Komentara 3

FE
fefellerunt
14:35 22.08.2019.

Tako je mariću nikoga se u ovoj državi ne smije zanemariti, osim onih koji su najviše truda i znanja uložili u nju , a nisu poginuli, odnosno nisu dali "poštenim" liječnicima donaciju za invalidnost , takvima ne da se nećee osigurati uvjeti za normalan život, nego im se neće ispuniti ni ono na što se država obavezala ugovorima, ni ono što im dato po zakonu kad aih se tjeralo iz sustava, kkao bi im se ukazalo da su nepotrbni za državu u kojoj veliku većinu čini gomila smeća . a smeće je razočćarano što isti još preživljavaju , čak i zarade stotinjak kuna na nadnicama , jadni konzumenti državnog korit,a birtijaši, kojekakvi kvazipoduzetnici za svoj jedan sat rada dnevno skupe pd 300 do nekoliko tisuća kuna dnevnica . Tako j eto kad si mlad i naivan uz to pošten pa si ulagao trud za državu u kojoj će gomila smeća uvijeke galamiti kako treba još više , jer tko je još uspio tadovoljiti pohlepu gomile smeća .

Avatar nekakav
nekakav
13:39 22.08.2019.

e da, zaboravismo na policajce... samo materijalno dobro opremljen policajac može biti čvrst u provođenju zakona. samo dobro plaćen inspektor može kvalitetno raditi svoj posao, i ne ulaziti u sivu zonu, pasti na par novčanica. ali bezbroj 'tajnica' ne treba biti dobro plaćeno, jer ih je jednostavno previše. u bilo kojoj ustanovi ili firmi, ne smije biti više od 10% administrativnog osoblja. osim u javnoj upravi, oni su sama jedna administracija!

MA
marijaqwer
12:24 22.08.2019.

Uhljebi su gladni - hitno uvesti nove poreze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije