Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Za pješake otvoren posebni prijelaz

Na graničnom prijelazu otvoren novi prometni trak za prometovanje pješaka
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/5
24.12.2019.
u 14:30

Preko granice dnevno prođe i više od tisuću pješaka

Na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu jučer je svečano otvoren novi prometni trak za pješake. Cilj gradnje zasebnog traka je omogućiti brži prolazak pješaka i efikasniju graničnu kontrolu, što bi trebalo pridonijeti i većoj sigurnosti prometa ljudi i vozila preko graničnog prijelaza.

Pješaci su se dosad kretali prometnim trakom na kojem se često obavljala i kontrola dokumenata putnika iz autobusa. Odvajanje pješačkog prolaza smanjit će gužve i ujedno omogućiti temeljitiju kontrolu, pa se više nitko neće moći provući sa “štekom” cigareta više ili nedopuštenim artiklima.

– Ovdje je potrebna posebna infrastruktura zato što je riječ o najprometnijem putničkom graničnom prijelazu s oko tisuću i više pješaka dnevno. Sada je promet pješaka izdvojen pa će granična kontrola biti brža – rekao je načelnik Uprave za granicu Ministarstva unutarnjih poslova Zoran Ničeno.

U prvih 11 mjeseci ove godine graničnim prijelazom u Slavonskom Brodu prometovalo je 1,5 milijuna osobnih vozila i oko 200 tisuća teretnih vozila i autobusa. Državnu granicu prešlo je ukupno 4,2 milijuna putnika, što je za oko 3,4 posto više nego lani. U vrijeme blagdana i vikenda graničnim prijelazom prođe između 1600 i 1800 pješaka. Po frekventnosti prometovanja osoba i vozila, granični prijelaz u Slavonskom Brodu deveti je u Hrvatskoj.

Komentara 1

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:00 24.12.2019.

Bez ikakve sumnje neovisna država je šampion šoping turizma. Domaći papkari i kopitari idu u susjedstvo kako bi kupovali jeftiniju potrošnu robu, dok vjerodomoljubni glodari šopinguju po svjetskim prijestolnicama, gdje kupuju svjetski poznate i samorazumljivo skupe brendove. Neovisna država svojimjim sretnim pučanima daje svakom prema njegovim zaslugama, a posebno je darežljiva prema svojim zaslužnim osloboditeljima i braniteljima, kao i njihovim dičnim potomcima. Uostalom slabodobitnici (papkari i kopitqari) ne moraju uopće ništa kupovati, jer prateći izobilje vjerodomoljubnih igara, ovi zaboravljaju na jelo i piće, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije