Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jesenski radovi

Za onečišćenje cesta pri oranju ili izvlačenju drva kazne do 30.000 kn

Traktori
Mladen Mandić
20.10.2011.
u 08:38

Prekršitelji će se prijavljivati policiji i Prekršajnom sudu kako bi oni proveli postupak

Županijska uprava za ceste u ovo vrijeme jesenskih poljoprivrednih radova – oranja, izvlačenja drva iz šume i vožnje gnoja traktorom na oranice, upozorava sve vlasnike traktora da ne onečišćuju ceste blatom i zemljom. Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, onaj tko to radi može se kazniti novčanom kaznom od tisuću kuna.

Prema članku 45 istog zakona, za ugrožavanje prometa na cesti obavljanjem opasnih radnji – manevriranjem i okretanjem na kolniku kada obrađuju oranice ili pak traktorima izvlače drva na cestu, mogu biti kažnjeni i novčanom kaznom od 10 do 30 tisuća kuna.

Prekršitelji će se prijaviti policiji i nadležnom Prekršajnom sudu kako bi se protiv njih proveo prekršajni postupak. Osim plaćanja prekršajnih kazni, od prekršitelja će se potraživati i naknada troškova za čišćenja ceste, ako je ne očiste sami, što su po zakonu dužni.

Također je zabranjeno orati zemljište uz cestu – bankinu, pokos ili zeleni cestovni pojas te orati ili tanjurati traktorom tako da dolazi do nasipavanja cestovnog zemljišta ili zatrpavanja cestovnog odvodnog jarka. Za to se plaća kazna od 500 kuna te po članku 45. također i ona od 10 do 30 tisuća kuna.

Komentara 4

Avatar tecnomafia
tecnomafia
21:06 20.10.2011.

Isuse bože, za ne vjerovati koliko se zakona donosi. Gdje to mi živimo, i koja li mi to prava imamo nikada bolje nismo živjeli nego u ovakvoj demokraciji, same laži i lažovi.

Avatar PEGLICA
PEGLICA
21:41 20.10.2011.

kad se bu kaznjavalo lapor i ostalu ekipu sa kamionima i razno razne privatne bagere onda mozete i mene s tv 420 ..uprotivnom bu cipela u g*****

LU
ludva
23:48 20.10.2011.

a kolke su kazne za .one koji bi trebali održavati ceste.??. zar vožnje po zagorskim cestama nisu svakodnevno opasna radnja.. ?!\"klizišta .,udarne rupe..suženja infrastruktura na razini osamdesetih.. nek se vidi i druga strana medalje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije