Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Župan Matija Posavec

'Za nas Međimurce to je bio i početak konačnog pripajanja Lijepoj Našoj'

Matija Posavec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
22.06.2020.
u 09:37

Obilježavajući ovaj važan datum odajemo počast svim poginulim žrtvama rat i gradimo svoju budućnost pritom ne zaboravljajući prošlost - poručio je Posavec.

- Sjećanje na 22. lipnja 1941. godine i trenutak kada je u šumi Brezovica započeo organizirani otpor hrvatskog naroda protiv fašizma utkano je u najvažnije trenutke naše povijesti kao jedan od temelja današnje slobodne i suverene Hrvatske. U tadašnjoj okupiranoj Europi, Hrvati su bili prvi koji su ustali protiv fašizma i nacizma. Za nas Međimurce, to nije samo početak antifašističkog otpora, već i početak konačnog pripajanja Lijepoj Našoj. Međimurje je i u najvećem svjetskom ratu stradalo, a brojni domoljubi pružili su otpor i izgubili živote u borbi protiv mađarske okupacije i fašističke ideologije - istaknuo je međimurski župan Matija Posavec u povodu Dana antifašističke borbe. 

- Antifašizam je u temeljima hrvatske državnosti i suvremene Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti. Posljednji događaji podsjećaju nas da i u ovo vrijeme, kada brojimo skoro osam desetljeća od završetka Drugog svjetskog rata, europske vrijednosti, solidarnost, zajedništvo, vladavina prava i poštivanje slobode pojedinca, nikad nisu bile važnije.

Obilježavajući ovaj važan datum odajemo počast svim poginulim žrtvama rat i gradimo svoju budućnost pritom ne zaboravljajući prošlost - poručio je Posavec.

Komentara 2

Avatar dr.pedersen
dr.pedersen
09:39 22.06.2020.

Međimurje je vraćeno Hrvatskoj 1918. i to je napravio general Slavko Kvaternik. Naravno, lik je poslije bio časnik oružanih snaga NDH, pa je zato bolje da se to ne spominje, nego da se trabunja o antifašistima.

NE
Neo001
09:48 22.06.2020.

Osim strašnih zločina koje su počinili antifašisti nakon rata, Hrvatsku su predali u srpsko roblje, pljačku materijalnu i kulturnu, Hrvatska je izgubila svoju državu a utopljena u srboslaviji kako krava muzara, ko tegleća marva. Na svaki način se pokušavalo posrbiti Hrvate pa su nam htjeli oduzeti i naš jezik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije