Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOČEK 2009.

Za najluđu noć u Podravini i Bilogori stežu se remeni

15.12.2008.
u 16:02

Ako je suditi prema poslovici “Što radiš na dočeku, radit ćeš cijele godine”, ne očekuje nas sretna i bogata 2009. kakvu ćemo u ponoć svi zaželjeti.

Doček na trgu
Koprivničani stežu remen na dočeku Nove godine. Kako kažu u putničkim agencijama, na dočeke u strane zemlje putuju u istom broju, ali biraju se kraća putovanja i to na bliže i jeftinije destinacije. Najpopularniji su trodnevni aranžmani u Beču, Budimpešti i Sarajevu po cijeni od 1200 do 2000 kuna.

Na daleke, egzotične destinacije nema ni jedne rezervacije, a dočeci po restoranima i diskotekama po cijenama od 150 do 350 kuna, nisu još popunjeni. Čini se da će koprivnički trg biti najpoželjnija i najjeftinija destinacija za doček 2009. Uz besplatan čaj i crno vino, sve nazočne od 22 sata zabavljat će grupa Stara zvona, a Nova će se dočekati uz vatromet. U doček na trgu Grad će uložiti oko 35 tisuća kuna.

Sudeći prema podacima iz turističkih agencija, Bjelovarčani će egzotični doček Nove godine u nekoj od europskih ili svjetskih metropola radije zamijeniti za skijanje, što je skromnije u odnosu na prijašnje godine.

Manje je više
No za većinu onih koji ostaju, iz Grada poručuju kako će Bjelovar imati organizirani doček Nove godine u dvorištu Gradskog poglavarstva, pri čemu će se primijeniti recept, manje je više.

- Neće se ići na rasipništvo, već će se za dobru zabavu od 22 sata brinuti domaće snage, sastavi Šliper i Flash back, bit će besplatnog kuhanog vina, a iza ponoći uslijedit će vatromet, što će ukupno koštati oko 120.000 kuna, ističe pročelnik Stjepan Grula.

Samo rijetki stanovnici Virovitičko-podravske županije na doček Nove 2009. godine putovat će u udaljenije krajeve ili gradove, a turističke aranžmane za astraktivne i skupe destinacije rijetki sretnici nisu ostvarili posredovanjem lokalnih već zagrebačkih turističkih agencija. Zbog besparice, većina će građana Novu godinu dočekati kod kuće ili na središnjim gradskim trgovima. U hotelima, restoranima i kafićima, na području ove županije, ulaznice za doček se kreću od 100 do 350 kuna. Organizatori poručuju da petnaestak dana prije “najluđe noći” mjesta još ima.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije