Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istekla dozvola

Za nadvožnjak im je uspjela isteći građevinska dozvola

\'08.12.2009., Koprivnica - Trasa autoceste A12 zarasla je u korov na mjestu gdje je trebao biti nadvoznjak u Krizevcima.  Photo: Josip Maljak/PIXSELL\'
PIXSELL
08.11.2010.
u 19:00

Ishođenje nove dokumentacije neće ugroziti dinamiku aktivnosti oko autoceste – kažu u križevačkoj gradskoj upravi, iz koje navode i da je počelo krčenje šuma radi osiguranja trase

I dok su se i najveći podravski i bilogorski naivci i optimisti pomirili s Vladinom odlukom s kraja rujna, da u 30 investicijskih projekata koji bi trebali aktivirati gospodarstvo RH nema gradnje Podravsko-bilogorskog ipsilona, ovih se dana iz lokalnih političkih krugova uvjerava javnost kako se ta autocesta – ipak gradi.

Tko nije pazio

Štoviše, sa sastanka u križevačkoj gradskoj upravi na kojem su bili predstavnici Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta i projektantskih tvrtki, naglašeno je da se radi na ishođenju novih dokumenata za pravac A-12 do samih Križevaca.

– Intenzivno se radi na pripremama za izgradnju trase do Križevaca, ima tu problema s imovinsko-pravnim odnosima i s istražno-arheološkim radovima i s izmjenama i dopunama dokumentacije – prenio je na Radio Križevcima dojmove gradonačelnik Branko Hrg.

No, u svim nastojanjima da se regiji konačno “dopelja” obećavana prometnica, koju je lani na svečanom otvaranju početka radova bivši premijer Ivo Sanader etiketirao i kao “cestu protiv hrvatskog jala, provoditeljima je očito izmaknuo i pokoji rok jer građevinska dozvola za nadvožnjak, koji bi trebao biti iznad željezničke pruge u Križevcima kao objekt na kraku A-12, je – istekla!

Hrg će kazati da su tu “Hrvatske ceste definitivno pogriješile, jer nije smjela isteći dozvola, trebali su samo papir napisati, jer su i sredstva bila osigurana”, dok iz uprave te tvrtke službenu reakciju jučer nismo uspjeli dobiti. Iako se i dalje tvrdi da se zbog ishođenja nove dozvole za nadvožnjak na dinamici gradnje neće ništa izgubiti, jasno je da je put do prve vidljive građevine na trasi prema Križevcima i Koprivnici i dalje neprokrčen. Spomenuti nadvožnjak bi, koliko se zna, trebao biti pomaknut istočnije od sadašnje lokacije, više uz prugu Koprivnica-Zagreb, jer je i izlazna petlja s naplatnim kućicama zauzela više prostora, a zbog toga će lakše disati i mještani, kojima će promet ići nešto dalje od njihovih kuća. S druge strane, ipak se nešto kreće s ostalim dokumentima – rečeno je, a donekle i potvrđeno iz HAC-a, da su neke građevinske dozvole za ipsilon ishođene, a do kraja mjeseca stići će i nove, jer još traje postupak ishođenja.

Krčenje šuma


– Počelo je krčenje šuma oko Križevaca – neslužbeno nam je javljeno iz HAC-a, a i iz križevačke gradske uprave govore o tome da se ruši šuma na trasi u Križevačkoj Poljani. Govori se i o tome da se već radi projektna dokumentacija za autocestu dalje do Vojakovačkog Kloštra i Sokolovca te Koprivnice. Cilj je, najavljeno je, uskladiti sve aktivnosti s normalnim rokovima, no koji su to datumi se – šuti. 

Magistrala će imati dva traka u svakom smjeru

Osim autoceste, koja je i sama "narasla" od prvotne brze ceste, u regiji je još aktualna i zamisao gradnje Podravske brze ceste, o čemu je u eteru Radio Koprivnice govorio ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatko Filipović. "Izrađeno je idejno rješenje, te Studija utjecaja na okoliš Podravske brze ceste od čvora Rasinja do čvora Koprivnica. Kako se predviđa poprečni profil, on će obuhvaćati dva traka u jednom smjeru, zeleni pojas i dva traka u drugom smjeru" – reče Filipović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije