Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mi ne odlučujemo

Za Milanovića je otkazani summit EU 'show': Hrvatska nije kreditirala Grčku

Zoran Milanović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/11
12.07.2015.
u 13:37

- Ne vidim osnove da izađe iz EU. Tome ću se protiviti - kazao je o Grčkoj premijer Milanović.

Premijer Zoran Milanović osvrnuo se tijekom posjeta Kopačkom ritu na činjenicu da je svega nekoliko sati prije nego je trebao krenuti u Bruxelles EU summit otkazan.

– Ne idem na summit. Došao sam sa namjerom da idem ali je on otkazan. Održat će se samo summit euro grupe, odnosno, zemalja koje imaju euro što je i trebalo biti od početka, tako da ovo smatram početka neozbiljnim pristupom. Mi koji nismo u eurozoni, i nećemo biti još neko vrijeme, ne odlučujemo o tome hoće li Grčka ostati ili neće članica eurozone. Hrvatska nije kreditirala Grčku i naši porezni obveznici s time nemaju veze tako da je to u stvari jedan show - rekao je Milanović.

"Mene i Hrvatsku se ne pita hoće li Grčka ostati u eurozoni"

Najavio je kako će se i u ubuduće odzivati pozivima na održavanje summita, ali i kako će reći da se Hrvatska ne uvlači radi općeg dojma na sastanke na kojima ne može odlučivati.

– Mene i Hrvatsku se ne pita hoće li Grčka ostati u eurozoni. Pita nas se hoće li ostati u EU, ako ne ostane u eurozoni. Ja kažem da hoće jer ne vidim osnove da izađe iz EU. Tome ću se protiviti - kazao je Milanović dodajući kako suosjeća sa grčkim narodom, ali i da tamo netko mora preuzeti odgovornost. Mišljenja je kako je bilo neozbiljnosti i s jedne i s druge strane.

>>Milanović o napadu na Vučića: Ne želim davati savjete niti popovati

>>Otkazan sastanak čelnika Europske unije: 'Nije moguće danas postići dogovor'

Komentara 30

IB
iva.begovic
13:50 12.07.2015.

Prenosite necjelovitu informaciju. Sumit je otkazan za sve premijere zemalja koje nisu u eurozoni, a tih je devet. Sumit se nastavlja za 19 zemalja Eurozone.

DU
Deleted user
15:02 12.07.2015.

Toliko je sposoban i zanimljiv da nikoga ne zanima što on misli

DU
Deleted user
18:08 12.07.2015.

i grci imaju hadeze,...očito.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije