Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talijanski listovi tvrde kako je hrvatski predsjednik ostao osamljen u napadima na Napolitana

Za Mesića nisu ni Vlada ni građani

14.02.2007.
u 21:44

Talijanski listovi ocjenjuju da je hrvatski predsjednik Stipe Mesić osamljen u napadima na talijanskog predsjednika Giorgia Napolitana zbog govora na Dan sjećanja na žrtve fojbi. Pod naslovom "Zagreb ne prati Mesića", list Repubblica jučer na prvoj stranici piše kako ni vlada Ive Sanadera, ali ni građani, ne podržavaju način na koji je istupio hrvatski predsjednik.

" Bivša desna ruka generala Tuđmana, predsjednik Mesić nije očekivao da će se sam probuditi i u domovini. Svojim kritikama na račun šefa talijanske države, u izbornoj godini, namjeravao je polaskati nacionalističkom ponosu Titovih nostalgičara. Međutim, buđenje je bilo ledeno", piše na prvoj stranici list Repubblica. List Corriere della Sera citira riječi hrvatske ministrice vanjskih poslova Kolinde Grabar-Kitanović da bi "povijest trebalo prepustiti povjesničarima".

Repubblica uočava hladno držanje prema Mesiću cijele vlade Ive Sanadera, koji govori o "razumijevanju, ali ne o potpori predsjedniku". Ističe se da su listovi i televizijske postaje najveći prostor dali telefonskom razgovoru Sanadera i talijanskog premijera Romana Prodija. "Rascjep između Mesića i Sanadera evidentan je", zaključuje Repubblica.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije