Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić:

'Za mene je Oluja najveće etničko čišćenje u Europi od Drugog svjetskog rata'

Beograd: Aleksandar Vučić komentirao odlazak Srba na proslavu Oluje
Foto: M. M./ATAImages/PIXSELL
07.08.2020.
u 12:13

– U redu je da se mirimo, a da to slavimo, ne pada mi na kraj pameti. Oni koji slave, neka objašnjavaju što su slavili. Osobno neću reći ništa protiv njih – istaknuo je Vučić.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktualnoj situaciji u Srbiji, a dotaknuo se i proslave Oluje.

"Medijski pritisak i linč o kojem govorite, pokažite jedan hrvatski mediji koji je govorio o onome što se događalo na Rači", kazao je Vučić. Kako je rekao, to što će netko otići na jedno, a netko na drugo stratište i položiti cvijet, to je civilizacijska tekovina.

"Za mene je Oluja najveće etničko čišćenje na tlu Europe poslije Drugog svjetskog rata, i za veće ne znam", kazao je Vučić, javlja Blic.

Naveo je da poziva sve u Beogradu da se ne ponašaju kao Hrvati, da nikoga ne linčuju, ali i da ne možete tjerati jednu državu da misli nešto što ne misli.

U redu je da se mirimo, a da to slavimo, ne pada mi na kraj pameti. Oni koji slave, neka objašnjavaju što su slavili. Osobno neću reći ništa protiv njih – istaknuo je Vučić.

Kazao je i da se činjenice ne poklapaju s mišljenjem hrvatskog ambasadora i da je od 26 točaka koje su dogovorene između Srbije i Hrvatske, Srbija ispunila 25.

Ključne riječi

Komentara 72

Avatar maskirana_drtina
maskirana_drtina
13:48 07.08.2020.

haha, za njih je rat kao da je iz vedra neba počeo 1995., koji redikuli!...

MA
Masnica3
13:27 07.08.2020.

Srbi su sa Olujom otišli nisu većina ni dočekali HV jer su se bojali ostati nakon krajine i protjerivanja Hrvata 91 i 92 godine. Nitko ne poriče pojedinačne zločine i osudjeni su. Pošteni Srbi iz Like i drugih zabitih mjesta priznaju da i ako su htjeli ostati da nisu mogli da je došla srpska vojska koja ih je sve potjerala da bi to prikazali kao etničko čišćenje. Naprosto su neki ljudi dobili smbeziju od 91 do kolovoza 95.

LI
lipa75
13:52 07.08.2020.

O etničkom čišćenju se našli pričati oni koji su u Srebrenici mjesec dana prije Oluje zvjerski ubili preko 8000 neprijateljskih vojnika. A mi smo poslije Bljeska i Oluje abolirali neprijateljske vojnike u pustili ih da bez kazne dragovoljno odu iz Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije