Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASOVNA PUCNJAVA

Otkriven identitet napadača iz Colorada: Među deset žrtava je i 23-godišnji Neven Stanišić

Foto: Boulder Police Department/REUTERS
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.03.2021.
u 16:22

Osumnjičenik je jučer nakon napada prebačen u bolnicu gdje se još uvijek nalazi

U pucnjavi u američkom gradu Boulderu jučer je ubijeno deset osoba, među kojima i 51-godišnji policajac Eric Talley. Napad se dogodio u supermarketu, a vlasti u Boulderu izvijestile su danas kako je za 10 slučajeva prvostupanjskog ubojstva optužen 21-godišnjak iz Arvade

Načelnica policije Boulder Maris Herold pročitala je imena 10 žrtava, u dobi od 20 do 65 godina. Smrtno su stradali Denny Strong (20), Neven Stanišić (23), Rikki Olds (25), Tralona Bartkowiak (49), Teri Leiker (51), Eric Talley (51), Suzanne Fountain (59), Kevin Mahoney (61), Lynn Murray (62) i Jodi Waters (65). Službene informacije još uvijek nisu dostupne, no sudeći prema društvenim mrežama, preminuli 23-godišnji Neven Stanišić srpskog je podrijetla. Iz pravoslavne crkve Jovan Krstitelj u Lakewoodu za Blic je potvrđeno kako je Stanišić bio njihov paroh. Naveli su kako je išao na posao kada se pucnjava dogodila. 

Načelnica Herold identificirala je osumnjičenog napadača kao 21-godišnjaka Ahmada Al Aliwi Alissa iz Arvade, također grada u Coloradu, prenosi The Denver Post

"Srce me danas boli", rekao je guverner Jared Polis i dodao da ne samo da smo izgubili deset života, već je ovo pravi užas i teror za sve.

"Bilo bi preuranjeno za nas da u ovom trenutku donosimo bilo kakve zaključke", rekao je Michael Schneider, agent zadužen za FBI-jev terenski ured u Denveru, na informativnom sastanku o mogućem motivu ubojstava.

Pozadina napadača još uvijek istražuje, no policija navodi kako je većinu života proveo u SAD-u. Također, smatraju da više nitko nije bio umiješan u napad. 

Osumnjičenik je jučer nakon napada prebačen u bolnicu gdje se još uvijek nalazi. U stabilnom je stanju, a u bolnici bi trebao biti do kraja današnjeg dana. Motivi napada još uvijek nisu poznati. 

Ubijeni policajac Eric Talley bio je otac sedmero djece. Prvi je stigao na mjesto događaja nakon zaprimanja dojave o pucnjavi oko 14.30 sati po lokalnom vremenu. 

Njegova je kolegica na konferenciji za medije istaknula kako je bio vrlo brižan te kako je njegova smrt veliki gubitak

- Bio je spreman umrijeti kako bi zaštitio druge, rekla je.

Pokolj je dodan na tragični popis masovnih ubojstava u Coloradu, uključujući masovnu pucnjavu u kinu u Aurori 2012. i divljanje u srednjoj školi Columbine blizu Littletona.

Svjedoci u Coloradu opisali su kaotičnu i zastrašujuću scenu u trgovini.

"Bilo je prilično zastrašujuće", rekao je svjedok Ryan Borowski (37). "Najbrža vatrogasna vježba u kojoj sam ikad bio", dodao je.

Sarah Moonshadow (42) bila je na blagajni sa svojim punoljetnim sinom Nicholasom kad je počela pucnjava.

Moonshadow je rekla da je pokušala pomoći žrtvi koju je vidjela kako leži na pločniku ispred trgovine, ali sin ju je odvukao rekavši joj: "Moramo ići".

U Washingtonu je tajnica Bijele kuće Jen Psaki na Twitteru napisala da je predsjednik Joe Biden upoznat s pucnjavom. Kongresnica Nancy Pelosi, demokratska čelnica Zastupničkog doma, rekla je da je ovaj slučaj ponovno naglasio potrebu za strožim zakonima o oružju, koji su zastali u Kongresu usred republikanske oporbe.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
16:35 23.03.2021.

Opet neki muslic?

GE
genadij
19:35 23.03.2021.

21 godišnjak nije identitet. Ime i prezime se skriva jer se radi o nekom muhamedu.

AT
atlantisind
19:16 23.03.2021.

Ime kaze sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije