Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere za zadržavanje zdravstvenih kadrova

Za liječnike stanovi i krediti, uskoro i dječji vrtić

Foto: Opća bolnica Varaždin
1/4
22.11.2019.
u 12:54

Subvencioniranje stambenih kredita jedna od najvažnijih mjera koju je Varaždinska županija prva u Hrvatskoj pokrenula prošle godine u suradnji sa Zagrebačkom bankom, kaže zamjenik župana Robert Vugrin.

U Općoj bolnici Varaždin potpisani su ugovori o sufinanciranju najamnine stanova za liječnike koji će podmirivati trećinu najma, dok će po jednu trećinu plaćati Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Stanovi se nalaze u Hrašćici, a koristit će ih liječnici Jasmina Mihaljević, Dijana Ječmenica i Josip Prtorić.

Ravnatelj Nenad Kudelić kaže da u suradnji s Gradom i osnivačem Varaždinskom županijom nastavljaju sa strategijom zadržavanja postojećeg i privlačenja novog medicinskog kadra.

- U sklopu te strategije je i dodjela stanova liječnicima na korištenje. Prije godinu dana Grad je osigurao četiri stana koja su dodijeljena liječnicima, a sad nastavljamo s tom pričom, pa je Grad i ove godine uredio i pripremio tri dodatna stana – rekao je Kudelić.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok najavio je da će za iduću godinu ponovo urediti četiri stana. Subvencioniranje stambenih kredita jedna od najvažnijih mjera koju je Varaždinska županija prva u Hrvatskoj pokrenula prošle godine u suradnji sa Zagrebačkom bankom, kaže zamjenik župana Robert Vugrin. Odobren je 31 kredit od pristiglih 56 zahtjeva, ukupne vrijednosti 1,7 milijuna eura, a u pet godina trošak Županije bit će 147.680 eura.

Najavljen je i projekt otvaranja dječjeg vrtića za djecu zaposlenika u Općoj bolnici Varaždin. U tijeku je projektiranje za adptaciju prostora u kojem bi se nalazio vrtić, u prostorima obnovljene logopedije, a pritom bi se taj dio zemljišta odvojio i ogradio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije