Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVNI UGOVOR

Za korisne projekte banka će županiji darovati 4 milijuna kuna

banka
Arhiva - VPZ
11.04.2011.
u 14:45

- Vjerojatno se radi o najjeftinijem kapitalu u Hrvatskoj koji je županija osigurala za razvoj gospodarstva, kaže župan Tolušić

VIROVITICA – Predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković i  Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije danas su u Virovitici potpisali Ugovor o dodjeli 4 milijuna kuna vrijedne donacije koju će županiji u naredne 4 godine isplatiti banka kao pomoć u realizaciji društveno korisnih projekata.

Potpisan je i ugovor o korištenju Cash poolinga u koji su, uz županiju, uključeni: Opća bolnica Virovitica, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok, te srednje i osnovne škole. 

– Obračunsko objedinjeno vođenje računa donijet će županiji veću transparentnost u financijskom poslovanju i znatne uštede, istaknuto je na današnjem susretu na kojemu je potvrđen poslovni dogovor Banke i županije o plasmanu 80 milijuna kuna povoljnih kredita, za razvoj voćarstva, povrtlarstva i proizvodnje meda.  Godišnji kreditni potencijal je 20 milijuna kuna, rok otplate do 5 godina uz grace period do 12 mjeseci, a osim fleksibilnih bankarskih uvjeta korisnici kredita plaćat će na ta sredstva jedinstvenu subvencioniranu kamatu  od  2,8 posto.

– Vjerojatno se radi o najjeftinijem kapitalu u Hrvatskoj koji je županija osigurala za razvoj gospodarstva, poglavito poljoprivredne proizvodnje, naglasio je župan Tomislav Tolušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije