Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ Bivši pripadnik slatinskih 'ZNG-a' ucijenio Ivana Roštaša, svoga ratnog zapovjednika i aktualnog gradonačelnika Slatine

Za kompromitirajuće VHS snimke iz rata tražio 5000 eura?

23.01.2009.
u 17:04

SLATINA - Zbog dvije SMS poruke koje je Zlatko S. (49) mobitelom poslao slatinskom gradonačelniku Ivanu Roštašu (49), policija je na temelju naloga Županijskog suda u Bjelovaru obavila pretragu stana Zlatka S. kod kojega je pronašla dvije ručne bombe, automatsku pušku, pušku ručne izrade, pola kilograma baruta, pet detonatorskih kapisli, nekoliko komada streljiva, mobitel te veći broj VHS kaseta.

Kriminalističkom obradom policija je utvrdila da je Zlatko S. počinio kazneno djelo ucjene na način da je gradonačelniku Roštašu poslao dvije poruke u kojima ga ucjenjuje i traži da mu isplati novčani iznos od 5000 eura. Policija je u priopćenju medijima navela samo inicijale sudionika ovog slučaja, a nije navela čime to Zlatko S. ucjenjuje gradonačelnika Roštaša.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela ucjene i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja protiv Zlatka S. policija je podnijela kaznenu i prekršajnu prijavu.

Večernji list uspio je doći do "ucjenjivača" koji u ovom trenutku ne želi svoj identitet iznijeti u javnost, ali je potvrdio da se u ovom slučaju radi o nesporazumu.
- Stjecajem prilika došao sam u posjed više VHS kazeta na kojima ima i snimaka iz vremena Domovinskog rata na kojima sam primijetio da ima snimaka koje bi mogle štetiti Roštašu.

- Više puta sam telefonom s njime pokušao stupiti u kontakt, da mu kažem za te snimke, ali mi se nije javljao. Zato sam mu poslao SMS poruku u kojoj sam tvrdio da takva snimka vrijedi i 5000 eura ako dođe u 'pogrešne ruke'. Radi se o strašnom nesporazumu. Ni na kraj pameti nije mi bilo da ga ucjenjujem, pa Roštaš mi je u Domovinskom ratu bio ratni zapovjednik - rekao nam je telefonom Zlatko S. koji nije želio objasniti o kakvom se to "kompromitirajućem" sadržaju na VHS kaseti radi.

Slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš jučer je poručio da, dok traje istraga, ne želi komentirati ovaj slučaj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije