Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
71 18°C
 • Avatar nisamsavrsen
  nisamsavrsen:

  Sjećam se prijedloga jedne konzultantske kuće o restruktuiranju HŽ-a. Sva sila tablica, dijagrama i usporedbi o produktivnosti s njemačkim željeznicama. Krajnji zaključak je da treba broj uposlenika smanjiti za gotovo polovicu. Kada sam pitao koja je struktura tog viška s ... prikaži još! obzirom na stupanj i strčnu spemu, te vrstu posla rečeno je da se to nije razmatralo. Kakav zadatak takav i rezultat.

 • rennes:

  Najbolje da se sreže u državnim službama jedno 60-70% ljudi, kako mnogi priželjkuju, kao da govorimo o krumpirima a ne ljudima! A onda da vidimo tko će tim silnim privatnicima i narodu odrađivati neke važne stručne poslove, bez kojih ne ... prikaži još!h ne ide! Onda budete vidjeli učinkovitosti kad stručne poslove za koje, primjerice, treba 5-6 specifičnih fakultetski obrazovanih stručnjaka bude radio tek jedan stravično preopterećen zaposlenik! A s obzirom na stres i preopterećenost tof posla, tu bude stalno velika fluktuacija jer nitko ne bude lud da tu dugo ostane! I kvaliteta i brzina srozaju se još više nego sto je danas! Al bude jeftina država zato! Naravno da ima viška zaposlenih u državnom sektoru, od čega osobito u vidu ogromnog broja besmislenih općina! Ali ima i deficitarnih službi gdje jako malo ljudi radi! Al bolje je u javnost plasirati neoliberalne floskule! To raja voli čuti!

 • Deleted user:

  Strani konzultanti radili su i studiju o HEP-u. Plaćena je nekoliko desetaka miliona kuna i vec pet godina lezi negdje u ladici. Tako Ce i ovo završiti. CRO praksa.

Još iz rubrike Vijesti

Ursula von der Leyen
DAN D U BRUXELLESU

Stvara se 'EU nove generacije': Komisija predlaže Fond za oporavak težak 750 milijardi eura

Koronavirus
Koronavirus u Hrvatskoj

Županije objavljuju podatke, za sada nema novooboljelih

Šibenik: Polaganjem vijenaca obilježen Dan Šibensko-kninske županije
nestanak novca i iznuda

U Zagrebu uhićen bjegunac (28), župan Pauk: 'Obrada traje, o točnom iznosu ne mogu govoriti'