1
  • nisamsavrsen:

    Sjećam se prijedloga jedne konzultantske kuće o restruktuiranju HŽ-a. Sva sila tablica, dijagrama i usporedbi o produktivnosti s njemačkim željeznicama. Krajnji zaključak je da treba broj uposlenika smanjiti za gotovo polovicu. Kada sam pitao koja je struktura tog viška s ... prikaži još! obzirom na stupanj i strčnu spemu, te vrstu posla rečeno je da se to nije razmatralo. Kakav zadatak takav i rezultat.

  • rennes:

    Najbolje da se sreže u državnim službama jedno 60-70% ljudi, kako mnogi priželjkuju, kao da govorimo o krumpirima a ne ljudima! A onda da vidimo tko će tim silnim privatnicima i narodu odrađivati neke važne stručne poslove, bez kojih ne ... prikaži još!h ne ide! Onda budete vidjeli učinkovitosti kad stručne poslove za koje, primjerice, treba 5-6 specifičnih fakultetski obrazovanih stručnjaka bude radio tek jedan stravično preopterećen zaposlenik! A s obzirom na stres i preopterećenost tof posla, tu bude stalno velika fluktuacija jer nitko ne bude lud da tu dugo ostane! I kvaliteta i brzina srozaju se još više nego sto je danas! Al bude jeftina država zato! Naravno da ima viška zaposlenih u državnom sektoru, od čega osobito u vidu ogromnog broja besmislenih općina! Ali ima i deficitarnih službi gdje jako malo ljudi radi! Al bolje je u javnost plasirati neoliberalne floskule! To raja voli čuti!

  • kum:

    Strani konzultanti radili su i studiju o HEP-u. Plaćena je nekoliko desetaka miliona kuna i vec pet godina lezi negdje u ladici. Tako Ce i ovo završiti. CRO praksa.

Još iz rubrike Vijesti

Ilustracija
5
Incident u Travnom

Naletio na pješaka pa ga pretukli njegovi prijatelji, žena galamila: Ubit ćete mi sina

Vrh HDZ-a nazočio 30. obljetnici osnutka HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije
Poruke mržnje u HDZ-u

Lokalni šefovi trebaju kazniti autore poruka: 'Nisam policajac, pa zašto bih istraživao ičije poruke'

11
Katalonija
NEMIRI NA GRANICI

Zagovornici nezavisnosti Katalonije blokiraju promet između Španjolske i Francuske