Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAKONSKE KAZNE

Za ilegalno skidanje glazbe Britancima i do 10 godina zatvora?

soca
Screenshot
05.03.2012.
u 15:24

Kriminalna policija ugasila je popularnu stranicu za skidanje glazbe RnBxclusive.com, a korisnicma zaprijetila progonom i zatvorskim kaznama u slučaju da se ogluše na njihove naredbe

Potpisivanjem kontroverzne ACTA-e korisnici interneta u Velikoj Britaniji suočeni su s prvim ozbiljnim prijetnjama – onim da će za ilegalno skidanje glazbe dobiti i do 10 godina zatvora!

Kako navodi RT.COM, još u veljači ove godine kriminalna policija na Otoku ugasila je popularnu stranicu za skidanje glazbe RnBxclusive.com koju je dnevno upotrebljavalo oko 250.000 korisnika Facebooka i koja je svakodnevno bilježila do 70.000 pojedinačnih posjeta. Time je policija službeno stala u obranu korporativnog profita jer je onima koji bi se odlučili oglušiti na njihova upozorenja zaprijetila drakonskim kaznama, usporedivim s onima koje su rezervirane za neke od najtežih kriminalnih zločina poput trgovine drogom, oružjem ili pranja novca.

Korisnicima stranica za skidanje glazbe zaprijetila je SOCA (Serious Organized Crime Agency) utvrdivši da je samo RnBxclusive.com oštetio glazbenu industriju za 15 milijuna kuna. S obzirom na prosječni dnevni promet, policijski službenici izračunali su da joj je svaki pojedinačni korisnik nanio štetu od 60 funti.

Njima sad prijete istragama, sudskim postupcima i ridikulozno visokim zatvorskim kaznama. Zato se pitanje "nije li 10 godina zatvora previsoka kazna za 'krađu' 60 funti" logično nameće samo po sebi.

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:53 05.03.2012.

Ko na zapadu razume sta je glazba? fasizam. a ko je stavio muziku na internet. ?

SI
sinaj
19:49 05.03.2012.

Još malo čari demokracije!

Avatar Alfons_x
Alfons_x
20:02 05.03.2012.

Kako god bilo, kada kod nas Jusipović na mala vrata uvede ACTA nadam se da će na ulicama biti više ljudi nego svojevremeno za 101.....no i ako do toga ne dođe (hrvati su dokazano glup i inertan narod koji ima uzrečicu \"ŠUTI dobro je\"), ja sigurno neću više nikada kupiti niti jedan CD ovako sam znao čuti pjesmu pa izdvojiti za CD nakon ACTA, pa hmm....bit će mi dovoljan i radio, to će biti moj mali doprinos otporu kroz bojkot....kao što još uvijek bojkotiram dukat kao svi oko mene koje sam nagovorio zbog onog što su pokušali napraviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije