Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadmudrivanja

Za dva tjedna na VNS-u o "crnom kapitalu" u medijima

'31.05.2011., Vila Weiss, Ured Predsjednika, Pantovcak 241, Zagreb - Sjednica Vijeca za nacionalnu sigurnost. Predsjednik RH Ivo Josipovic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/3
Autori: Anita Malenica, Jasmina Popović
02.06.2011.
u 08:30

Predsjednik Josipović protivi se ovoj premijerkinoj odluci, a hadezeovci tvrde da će razlozi za to uskoro izaći u javnost

Premijerka Jadranka Kosor čvrsto je odlučila za dva tjedna sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i to s jednom jedinom temom – mediji i "crni kapital" u medijima te upravljanja medijima. Odlučila je iskoristiti svoju ovlast na sazivanje VNS-a unatoč protivljenju predsjednika Josipovića da rasprava VNS-a bude posvećena samo toj temi. Tako se nastavlja "rat" sjednicama VNS-a jer ni hadezeovcima nije bilo po volji sazivanje sjednice VNS-a o optužbama na račun ravnatelja policije Olivera Grbića koje je uputio zastupnik SDP-a Slavko Linić.

Odmjeravanje snaga

Predsjednik Josipović tvrdi da, koliko on zna, nije sazvana sjednica na kojoj bi tema bili samo mediji. Međutim, nedvojbeno, premijerka Kosor iskoristit će svoju ovlast i sazvati spomenutu sjednicu na isti način kako je to prije nekoliko dana učinio predsjednik. Sada je više nego očito da se tom ovlašću čelni ljudi izvršne vlasti, predsjednik RH i premijerka, koriste i u političkim nadmudrivanjima i odmjeravanjima snaga. Linićeve optužbe da je Grbić inscenirao anonimne kaznene prijave protiv čelnika oporbe bile su očito okidač da premijerka, unatoč evidentnu protivljenju predsjednika Josipovića, odluči održati sjednicu VNS-a o medijima. Kako doznajemo, od nadležnih ministarstava zatražila je da se pripreme izvješća o toj temi iako ministri, članovi VNS-a s kojima smo kontaktirali nisu bili voljni davati izjave ili podrobnije objašnjavati koji je njihov zadatak koji moraju obaviti do iduće sjednice VNS-a. Predsjednik Josipović ističe pak da je tijekom sjednice VNS-a, održane u utorak, bilo govora i o sigurnosnim pitanjima te da je spomenut problem crnog kapitala koji je prisutan u nekim tvrtkama, pa tako i u medijskim. No, nikakvog dogovora o tome da se samo mediji stavljaju na dnevni red sjednice VNS-a nije bilo, kategoričan je predsjednik Josipović.

Ne odustaju od nakane

Članovi VNS-a iz redova HDZ-a ističu da je njima jasna predsjednikova nervoza i zašto se on protivi da se jedna sjednica VNS-a posveti samo medijima. Uvjereni su da će razlozi njegova protivljenja ovoj temi ubrzo isplivati na površinu, ali da oni neće odustati od svoje nakane.

Komentara 36

Avatar broz
broz
08:48 02.06.2011.

Gdje ima dima ima i vatre i zašto bi se Yusipović protivio ovakvoj odluci Kosorice.Nešto ga svrbi?Najbolje bi bilo da se oni međusobno pozatvaraju i nas već jednom ostave na miru.

GU
gualtiero
09:36 02.06.2011.

Zamislite smjeha.Na VONS-U odlućeno da se ispita vjerodostojnost Polančevih izjava i to imaju da istraže upravo oni koji su optuženi.Mislio sam da nam je predsjednik manje naivan.

RU
rus4
08:43 02.06.2011.

Samo ti ,Jaco iskoristi svaku priliku dok možeš...Ionako su ti dani odbrojani.... NE PONOVILO SE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije