Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na skijanju u Austriji teško ozlijeđen 16-godišnji Hrvat

Za Domagoja u komi moli cijela Županja

11.01.2009.
u 18:53

Na skijaškom području Nassfeld u Austriji u petak navečer teško je stradao 16-godišnji Domagoj Tucaković iz Županje.

Od ozljeda koje je pretrpio pod još uvijek nepoznatim okolnostima na jednoj od tamošnjih skijaških staza dječak je u komi, a liječnici se ne usuđuju bilo što prognozirati o njegovu oporavku. Uz Domagoja su roditelji Mira i Damir, brat Hrvoje i brojna uža rodbina te prijatelji s kojima je bio na skijanju.

Baka i djed: cijela ga škola obožava i ta će ga ljubav spasiti

– Domagoj je još uvijek bez svijesti i bori se za život. Snimkama načinjenim na CT-u utvrđen je izljev krvi u mozak, a najviše je oštećen centar za sve životne funkcije. Osim udarca u glavu, nema nikakvih drugih ozljeda ni lomova. Liječnici su jako skeptični jer je njegovo zdravstveno stanje iznimno teško – kazao nam je danas s grčem u glasu Domagojev otac Damir napominjući da policija istražuje kako se nesreća na skijalištu dogodila.

Facebook podrška
“Tuci, legendo, drži se”, “Drži se, Tuci, sve će biti u redu”, “Svi smo uz tebe, Bože, pomozi mu”, “Nadamo se što bržem povratku, molimo Boga da sve bude u najboljem redu i želimo da znaš da su sva naša srca uz tebe” samo su neke od poruka upućenih stradalom dječaku na grupi formiranoj već u subotu ujutro na Facebooku. Potporu upućuju ne samo prijatelji nego i oni koji ga ne poznaju suosjećajući na taj način s obitelji stradalog Domagoja. Za njegovo ozdravljenje molilo se danas na prijepodnevnoj misi u županjskoj crkvi sv. Nikole Tavelića, a među okupljenim vjernicima najviše je bilo mladih. Nikada ni na jednoj misi dosad u toj župi, doznaje se, nije bilo toliko dječaka i djevojčica.

Policija na recepciji
Domagoj Tucaković skija od svoje 9. godine, a ovogodišnje je zimske praznike provodio s prijateljima u Nassfeldu gdje su boravili organizirano preko turističke agencije.

Nitko toga petka nije primijetio da Domagoj nedostaje sve do večere, kada je uočeno da je njegovo mjesto za stolom prazno.

Voditeljica skupine odmah je krenula u potragu, a gotovo istodobno u hotel u kojem su djeca odsjela došla je policija i recepciju izvijestila da je sat prije na jednoj od staza pronađen i helikopterom u klagenfurtsku bolnicu prevezen dječak bez svijesti koji uza se nije imao nikakve dokumente.

Utvrđeno je da je riječ o Domagoju Tucakoviću nakon čega su o nesreći obaviješteni njegovi roditelji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije